Nachtwerk beloond

Nachtwerk beloondSneeuw, vriesweer, en vliegtuigen die te laat komen, het is ooit anders geweest.

Er waren 2 vluchten gepland, eentje van Tokio voor de Niiagata vissen, en eentje van Osaka voor de vissen uit het Zuiden. Beiden zouden binnen het halfuur aankomen, maar we hadden natuurlijk geen rekening gehouden met het weer. Rini stond al mijmerend en verkleumend te piekeren over zijn volgende artikel dat hij ging schrijven over koi.

Met zijn potske op halfzeven, onmisbaar sigaretje in zijn hand, stond hij me weer trouw bij, tijdens deze stresserende taak. Het is altijd het bange afwachten op de dingen die moeten gebeuren, waarop je zelf totaal geen impact hebt, en die je lijdzaam moet ondergaan, die voor mij de taak zo moeilijk maken. Je hebt totaal geen vat op het gebeuren, en alles moet volgens de regeltjes gaan, wat trouwens ook normaal is hoor...anders zou het nogal een soep worden.

Om het even kort te schetsen: het vliegtuig land. KLM maakt het vliegtuig leeg en brengt het naar een soort vrije zone waar niemand mag komen. Zij brengen de documenten naar de veearts, die 10% van de "goederen" controleert. Ondertussen brengt de import maatschappij de benodigde douanepapieren mee, en nadat de veearts zijn goedkeuring heeft gegeven moeten de papieren naar de douane. Deze controleren alles en geven dan de toestemming om de goederen vrij te geven. Dan pas mogen wij laden en vertrekken.

Wat normaal om 6 uur zou ingeklaard moeten zijn, was pas om 22.30 uur in orde, de vliegtuigen hadden enkele uren vertraging. Tja, we hebben ooit erger meegemaakt, en dat stond nog vers in mijn geheugen gegrift. Toen was het één van mijn grootste zendingen, nu is het eentje van mijn mooiste zendingen die ik ooit gehad heb. Het is in principe een verzameling van koi die allemaal als tosai/nisai gekocht werden en nu allemaal als sansai/yonsai thuiskwamen. 38 Vissen, 21 dozen en 800 kg later was de klus geklaard. en konden we richting Arendonk vertrekken.

Hier stonden ondertussen enkele helpers ons op te wachten, en konden we de koi rustig in hun voorbestemde vijver zetten. Het is een helse job en het vraagt eventjes je volle concentratie, maar om 3 uur was de job geklaard en zwommen alle vissen bevrijd rond.

Ik geef wat minder filmpjes en foto's vrij, je moet zelf maar komen zien wat er allemaal aangekomen is. Wel een bedankwoordje aan alle mensen die mij hebben geholpen.....

Zo, dat hebben we weer gehad en na een half uurtje intens genieten, gingen we voldaan naar huis, blij dat alles toch weer goed afgelopen was.

Rini in volle concentratie, genietend van zijn sigaretje.


Meer afbeeldingen

Reacties

12 reacties tot nog toe

Hoop dat alles goed is verlopen vooral voor de vissen en natuurlijk ook voor de helpers.....
Ben inmiddels wel nieuwsgierig hoe ze er live uit zien, nog een weekje wachten.......:(

Stefke on 04/12/2010 10:20

Hey luc tof dat je dit met ons wil delen ,ja het zal wel een speciale sfeer zijn bij het verladen en uitpakken van de vissen .Spijtig dat de vissen het moeten ondergaan maar het kan niet anders he ,al goed dat er van die zakjes zijn die amonia absorberen en zuurstof voorzien !! grtjs.
Kben benieuwd om deze koi int echt te zien zwemmen !

paul on 04/12/2010 10:22

Hai luitjes,
Kon er vannacht niet bij zijn en wil Luc, Rini, Ben en iedereen die heeft geholpen daarom heel erg bedanken voor de goede zorgen voor de koi!
Ik zie wel mijn 2 geweldig mooie koi op de foto's en ben zeer benieuwd naar ze om ze in het echt te zien!

Ton on 04/12/2010 10:34

he beste luc en rini en ben .
alles is volgens mij goed verlopen .
je weet luc als je hulp nodig heb .in de toekomst moet je niet aarzelen om mijn hulp in te roepen .
mvg rik

rik slijkoort on 04/12/2010 11:05

Knap werk en dank aan allen die hebben meegewerkt. Ben zelfs een beetje jaloers dat ik aan deze activiteiten helaas niet meer mag meedoen, en zeker niet in deze weersomstandigheden.
Hopelijk gaat alles goed met de koikes en zien we ze volgende week in volle glorie.

willy on 04/12/2010 11:10

het was een geweldige ervaring om er bij te zijn.
heb veel moois gezien.tot volgende week.

theo on 04/12/2010 11:40

Ik wil met zo'n dingen ook wel helpen hoor :)

Jeroen on 04/12/2010 12:10

Goed om te zien dat mijn showa heelhuids is aangekomen.
Jammer dat ze op de donkere kant van de foto staat.
Maar ik zie ze volgende week wel...............eindelijk!

patrick on 04/12/2010 13:50

Ook bedankt namens Yamatenka, voor jullie goede zorgen.
Ook voor de mensen die geholpen hebben natuurlijk.

marco on 04/12/2010 18:21

Heb het geluk gehad er de voorbije nacht eens bij te kunnen geweest zijn, ook al omwille van een paar "persoonlijke belangen" aanwezig in de vracht.
Wat een bijzondere en spannende ervaring als je zoiets nog nooit van nabij hebt meegemaakt. Te meer gezien het deze keer ging om een prachtige verzameling van nagenoeg allemaal hoge kwaliteitskoi, waaronder trouwens verscheidene zeer indrukwekkende kleppers, zoveel is zeker (waarvan de meeste reeds verkocht overigens).

En ondanks de strenge winterkou, wat een sfeer daar ter plekke onder de aanwezigen, gewoon anders dan anders, moeilijk uit te leggen.
Wat mij ook is opgevallen, is dat de meeste koi (ook de grote kleppers) ondanks een zeer stresserende reis van toch ruim 30 uren nog in vrij goeie conditie uit de plastic zakken te voorschijn komen. Bewonderenswaardig, en een gegeven waarvoor we Luc, die op het gebied van transport wel zijn (voor de koi heilzame)eisen stelt, dubbel en dik dankbaar mogen zijn.

Met een gelukzalig gevoel ben ik om 3u 's nachts terug huiswaarts gereden, en dat is in mijn geval (nogal een zenuwpees) veel betekenend.

Martin on 04/12/2010 21:10

alle inspanningen zijn niet voor niets geweest, wat een geweldige koi

Geerard on 04/12/2010 23:09

Mooi verslagje weer.... en blij dat Amaya heel overgekomen is :)

Matthijs on 05/12/2010 16:37