Nostalgie tijdens de winterdagen.

Nostalgie tijdens de winterdagen.Er is weinig beweging in het koigebeuren, en dan is er ook weinig nieuws te melden. Toevallig was ik wat in mijn archief aan het snuffelen, om te zien hoe alles geevolueerd is, en daar schrok ik zelf toch wel een beetje van.

Mijn eerste stappen werden gezet in 2006. Ik had nog geen vijvers ter beschikking en moest me behelpen met amateuristische hulpmiddelen waar ik het nu eventjes niet over ga hebben.

Mijn bedoeling was om te weten te komen hoe één en ander in zijn werk ging. Hoe kreeg je koi in het land, hoe ging de verzending, in welke toestand kwamen de koi aan. Wat waren de elementaire behoeften voor pas aangekomen koi, kortom een hele reeks vragen die ik moest onderzoeken. Ik had geen ervaring opgedaan in koiwinkels of iets dergelijks, dus het avontuur was vrij groot.

Ik herinner me nog zoals de dag van gisteren, toen ik de eerste koi ging ophalen in Schiphol. De adrenaline klopte letterlijk in mijn aderen. Ik had mijn showa's besteld bij Momotaro, een aantal kumonryo en ki doitsu oshiba, een mix van een mama kumonryu, en een kigoi en benigoi. De kumonryu was toen 95 cm. Ik heb deze offspring nooit meer teruggevonden, en heb er nog altijd spijt van, want ik zag ze toen graag, en probeer er nog altijd naar te zoeken.

Ik ga je enkele foto's tonen van de koi die ik toendertijd als eerste heb gekocht. Ik weet dat er her en der nog mensen zijn die ooit een koi gekocht hebben op deze selecties. Indien er mensen zijn die koi uit deze selecties hebben gekocht en die dit lezen: sta recht en vertel je wedervaren, het zou me een groot plezier zijn. Als er dan ook nog recente foto's zijn, dan zou ik dat zeer op prijs stellen.

Ondertussen is er veel water door de zee gevloeid, maar toch denk ik nog met plezier aan deze spannende periode uit mijn leven. Achteraf bekeken, kan ik constateren dat ik toch altijd trouw gebleven ben aan Momotaro. Toen al, en nu nog. Dat schept een band die je zomaar niet loslaat.

Filmpjes heb ik er ook nog van gevonden, en daar kunnen jullie nu lekker van genieten.

Nostalgie, deel 1
Nostalgie, deel 2
Nostalgie, deel 3
Nostalgie, deel 4
Nostalgie, deel 5
Nostalgie, deel 6

Ondetussen ben ik een harde leerschool doorlopen en de doelstellingen die ik heb nagestreefd zijn grotendeels ingevuld. Het is echter veel moeilijker om met dit soort koi te werken. Maar ik heb er ook een filmpje van gemaakt, en de meesten begrijpen het verschil zelf ook wel.

De koitjes van nu

Meer afbeeldingen

Reacties

11 reacties tot nog toe

Aiii, filmpje 6 doet me pijn.............
Dit is een filmpje van de shiro die ik helaas vorig jaar heb verloren.
Kan haar er nu nog uithalen. Halverwege de bowl zwemmen er twee kop aan kop van links naar rechts. De bovenste van die twee was mijn "Moshi". Hier staat volgens mij ook een update van op deze site. Veruit mijn meest favoriete koi die ik gehad heb !

Ondanks dat ik een enorme shiro liefhebber ben, heb ik na haar er nooit meer 1 gekocht. Ooit zal het er weer van komen, maar dan wel als ik wat meer plaats heb.

Joost Verbeek on 02/02/2010 09:15

Heeft Momotaro eigenlijk nog shiro Luc ?

Joost Verbeek on 02/02/2010 09:18

Hij heeft nog shiro rondzwemmen en af en toe zijn er shiro's die uit een kweek van Showa komen, maar of hij er nog echt mee kweekt, is mij niet bekend. En Omosako wil ik niet meer aankopen, wegens mijn opinie, niet correct.

luc on 02/02/2010 10:29

erg mooi om dit eens terug te zien,ik kom veel bekenden tegen.

bj en j on 02/02/2010 10:45

Het is heel duidelijk te merken luc dat je vroeger met afgewerkte koi te doen had, maar nu met het moeilijkere segment, de vrouwelijke koi uit het hogere segment aan het verkopen bent, en dat vind iedereen wel leuk om te volgen, maar niet om te betalen.

Frans on 02/02/2010 11:33

Klopt het trouwens dat ik de Shiro die Ton in zijn logo heeft er ook bij zie ?

Jammer dat het met Omosako niet goed gelopen is. Maar goed, bijv. Okawa en Ehara kweken tegenwoordig ook heel nette Shiro.

Joost Verbeek on 02/02/2010 11:52

voor Shiro dan kaneko of masaki.. ook prachtige koi...en natuurlijk Tamaura!
ik zie tussen deze koi ook diversen..waaronder een showa die ik nog steeds fantastisch vind...zwartneus...

Matthijs on 02/02/2010 18:50

Dat Omosako er niet meer bij hoort is erg jammer wat mij betreft.
Er is maar een mr.Black en White,ongeevenaard tot nu toe.
Zou zeggen,een tweede kans geven!

Gr.Jack

jack on 02/02/2010 19:24

Nee hoor Joost, die zit er niet bij.
Dat is een Shiro Utsuri van Tamaura.
Een onderschatte kweker van Shiro Utsuri! En ze is trouwens nu een jaar of 7 dus die paste dus toen al niet in die bowl :-)
Haar naam is Samira en meer foto's en info kun je hier vinden:
http://almere.interkoi.eu/nieuws/beoordeel-mijn-lievelingskoi/samira
mvg
Ton

Ton on 02/02/2010 19:39

Ik zal het verhaal van Omosakoi morgen vertellen en dan oordeel je zelf maar wat ik moet doen Jack.

luc on 02/02/2010 19:54

Jack,

masaki en kaneko doen absoluut niet onder voor omosako hoor...
je ziet alleen de goede vissen van deze kwekers niet zo veel...
voor mij is omosako meer een hype... hij heeft toevallig de naam...

Matthijs on 02/02/2010 21:07