Onmisbare dagen.

Onmisbare dagen.Als verkoper van koi, (ik wil me eigenlijk nog altijd geen dealer noemen) heb je dagen zoals gisteren af en toe eens nodig.

Niet minder dan 5 jumbo grootheden werden geleverd. Een aantal verkochte koi werden bij de nieuwe eigenaar afgeleverd, en 2 luxe koi vonden eindelijk een nieuwe eigenaar.

De verkoop van 3 koi die door Interkoi werden aangekocht enkele jaren geleden, waren in dit geval eigendom van een niet onbekende klant. Hier is soms een taak weggelegd voor Interkoi als bemiddelaar. Het is niet evident dat een dealer koi verkoopt van klanten, maar als de basis gelegd is van vertrouwen, en als je weet dat de koi niet 100, maar 200% in orde zijn, dan moet dit kunnen.

Als men deze 3 koi bekijkt, een chagoi van 85 cm, een ginrin oshiba van 65 cm en een showa van 65 cm, dan kan men wel eens de vraag stellen waarom iemand dit soort koi verkoopt. Het antwoord moet gegeven worden door de eigenaar zelf, want ik kan er zelf moeilijk op antwoorden. Ik denk dat de gestelde eisen telkens verhoogd worden, een eigenschap die eigen is aan de koifanaten.

Het mooie aan deze koi is, dat ik ze persoonlijk ken, nog precies weet hoe en wanneer ik ze ingekocht heb, en vooral hoe ze geëvolueerd zijn. Menigeen zou dolgelukkig zijn met dit soort koi, en ik hoop dat de nieuwe eigenaar hier ook nog vele jaren plezier van mag beleven.

Gunter is echter een nieuwkomer in het moeilijke vak. Hij wordt gelukkig bijgestaan door Johan, een koiliefhebber die al 30 jaar in het vak zit, en die zijn medailles al lang heeft verdiend. Hij mag zich dan ook gelukkig achten om op zijn steun te kunnen rekenen. Ik hoop dat hij beseft dat dit van goudwaarde is.

In de namiddag hadden Benny en Marina een afspraak gepland. Dit zijn klanten zoals je er eigenlijk ieder jaar nodig hebt. Ze komen eens per jaar 1 of 2 koi kopen, zijn tevreden over de koi die ze al gekocht hebben, en komen trouw terug om hun volgende aanwinst aan te schaffen.

Buiten een bepaalde voldoening, gun je ook deze mensen bepaalde koi. In dit geval werden een aantal koi bekeken die zij in gedachten hadden, waaronder deze geweldige shiro utsuri van Momotaro. Maeda San vond dit de beste utsuri van de 4 stuks die toen op de veiling van februari werden aangeboden. Ze heeft helaas nu wat te veel kuit, net zoals al die andere madammen in de vijver.

Hun keuze viel echter op 2 andere, in mijn ogen zeer belangrijke koi. Ik laat je het filmpje zien, waarin een aantal koi werden gefilmd. Het zijn voornamelijk showa, en als ik het filmpje zelf bekijk, dan komt me het water in de mond Ik geloof dat ik dat zonder blikken of blozen mag zeggen.

Welke zou jij eruit kiezen ? Ga je voor de shiro, of ga je voor een andere uit dit laatste filmpje ? Een moeilijke keuze nietwaar ? De keuze viel tenslotte op de koromo van Taniguchi, winnaar als beste koromo op de Shinkokai show in Rijswijk, en de bijzonder chique ginrin showa van Yamamatsu.

Ik weet ondertussen in welke vijver ze terechtkomen, en ik kan je wel vertellen dat dit een bijzonder aangename vijver is. Ik heb de filmpjes en de foto's gezien, en ze hebben me beloofd deze op te sturen. Zo gauw ik ze heb zal ik het zeker vermelden in de nieuwsitems. Het is in ieder geval de moeite, en het geeft weer een extra voldoening om te weten waar je koi naartoe gaan.

Ik heb nog de tijd gevonden om even een filmpje te maken van de nog aanwezige koi. Zet het radertje onder het filmpje op 1080 HD, zo kan je het filmpje in HD bekijken. Je krijgt er niet genoeg van, het geeft je iedere dag weer plezier. Het is trouwens een mooie gelegenheid om zaterdag eens even langs te komen. Heb je plannen nu zaterdag ? Wie is van plan om langs te komen. Weet het me te vertellen via de reacties.

Ter informatie:

Ik heb geschikte netten aangekocht om koi te scheppen. Ik heb er een aantal besteld, en iemand die interesse heeft kan ze nog bestellen. Het zijn koinetten van 100 cm diameter en met een steel van 3 meter. Deze koinetten gebruik ik zelf altijd. Wie interesse heeft moet maar eens langskomen.

Bovendien heb ik een serieuze hoeveelheid lernex pro aangekocht, een product dat je altijd als reserve in huis moet hebben. Heb je het vandaag niet nodig...mooi, maar wees voorbereid voor morgen. Ik heb het in promotie staan, maar de prijs moet je maar komen opsnuiven in Arendonk. Nu zaterdag staat er een bijzonder lage prijs op.

Tenslotte zijn de melkzuurbacteriën weer binnengekomen. Er staan 60 bussen van 5 liter klaar om opgehaald te worden. Wees er op tijd bij, want het is onmisbaar in je vijverMeer afbeeldingen

Reacties

11 reacties tot nog toe

wat een koi allemaal. Smul,smul,smul.

john on 18/07/2013 08:42

Je bent in goede handen Gunter. Wees maar blij dat je een gezonde keuze hebt gemaakt, niet alleen qua koidealer, maar ook qua vriend. Je moet een gelukkig man zijn.

Peter on 18/07/2013 08:43

Hey Luc ik kom te zaterdag wel eens kijken want het is alweer een paar weken geleden haha .
Ja voor de 1ne zijn deze koi de minste en voor andere zijn deze koi de mooiste in de vijver ,ik wens de koi een goede verblijfplaats toe en de foto,s van die vijver wil ik uiteraard wel eens zien .

paul on 18/07/2013 08:54

ik kom ook. Tot zaterdag en ik heb enkele koi in mijn hoofd hangen.

marc on 18/07/2013 09:06

En toen was het stil...hier moet ik even van bijkomen...m'n koromo is weg. Gefeliciteerd aan de nieuwe eigenaren...

Tom on 18/07/2013 09:17

Positief nieuws allemaal.
Zeker dat de koromo eindelijk een nieuwe vijver heeft gevonden.
Onvoorstelbaar dat de Koi zolang bleef zitten,zeker qua prijs/kwaliteit.
Hoop hier zeker in de toekomst nog eens een up-date van te mogen zien,
want dit word een zeldzaam mooie...
Plezier ervan !

jack on 18/07/2013 09:45

m'n koromo (sanke) is naar z'n nieuwe vijver.
Gefeliciteerd aan de nieuwe eigenaren...

johan frentz on 18/07/2013 11:08

Prachtiche showa, daar ben ik al lang naar opzoek
gr Bart, andere koi zijn bijzonder mooie aanwinsten
Veel succes hiermee!!!
Gr Bart

bart on 18/07/2013 13:24

Ik voel mij aangesproken! Waarom ik dit soort koi verkoop? Wel, uit pure geldnood zou ik zeggen, na de vele dure aankopen die ik de voorbije jaren bij Interkoi gedaan heb, en ook omdat er de jongste tijd naar mijn zin iets teveel koi in mijn vijver zwommen.

In elk geval proficiat, veel geluk en plezier ermee aan de nieuwe eigenaar Gunther, maar te oordelen naar de afmetingen en kwaliteiten van zijn nieuwe vijver (die ik persoonlijk gezien heb) zal dat wel geen probleem zijn vermoed ik . . .

Martin on 18/07/2013 21:32

@ Luc,
Als er op familiaal vlak niks tussenkomt, ga ik zaterdag namiddag even langskomen. Gewoon voor de fun, en voor nog iets anders . . .

Martin on 18/07/2013 21:47

@ Luc, sterkte Zaterdagmiddag. Martin heeft weer centjes en ruimte
in zijn vijver ;-)

jack on 19/07/2013 08:57