Onze jack en Ko.

Onze jack en Ko.De fotozoektocht naar speciale plaatjes voor koi, blijkt een moeilijke bevalling te zijn. Weinig of geen enthousiasme, het triestige verhaal van dit koi jaar.

Maar toch kreeg ik deze prachtige foto's doorgemaild van Jack, beter bekend als de man van "goe bezig Luc.", een uitdrukking die me, ondanks de herhalingen, altijd een goed gevoel geeft.Ziehier de mail van Jack:
Voor het foto item hier een paar koi gerelateerde plaatjes. Hier geen kinderen maar Main Coon's, en dit is een kattensoort die gek op water is!

Voor de mensen die geen Maine Coon kennen:
De Maine Coon behoort tot het oudste natuurlijke kattenras van Noord-Amerika. De eerste Maine Coon katten werden aangetroffen in en rond de staat Maine in het gebied New Engeland. Dit gebied bestaat uit de staten Maine, New Hampshire, Massachusetts, Rhode Island en Connecticut. Hier komt ook het eerste gedeelte van de naam vandaan, namelijk Maine.

Over het ontstaan van de Maine Coon zijn veel verschillende en interessante theorieën. Ondanks dat er in de 19e eeuw al Maine Coons rondliepen en het vroeger al een erkend ras was bestaat het ras Maine Coon officiëel pas weer sinds 1976 in de Verenigde Staten en sinds 1983 is het in Europa voor het eerst erkend. Vroeger, tot 1980, werden deze katten gewoon katten van Maine en Coon Cat genoemd. Onder druk van vele mensen in de VS en na veel werk door familie Gangster (cattery Scarborough) werd de naam veranderd in Maine Coon Cat.

Voor een gouverneur van een staat in de VS is het normaal om een officiele staat boom, bloem of vogel te benoemen. Maar hoeveel staten hebben een officiële kat? In Maine is de Maine Coon inmiddels de officiële Maine State Cat.

De Maine Coon is een grote kat met een halflangharige vacht, een stevig skelet en een lange volle staart. Op latere leeftijd kan het ras vooral in de winter een imposante kraag rondom de kop en een langere beharing op de achterkant van de achterpoten ("broek") ontwikkelen. Veel dieren bezitten ook de recessieve eigenschap voor oorpluimpjes, iets dat door liefhebbers gewaardeerd wordt. Dit maakt de Maine Coon tot een imposante verschijning. Maine Coons zijn seksueel actief vanaf een maand of zes maar zijn pas volledig lichamelijk uitgegroeid na ongeveer vier jaar. De kat weegt dan gemiddeld tussen de 5 en 9 kilo voor katers en 4 tot 6 kilo voor poezen

Meer afbeeldingen

Reacties

8 reacties tot nog toe

Dit zijn de foto's die hier bij ons niet willen lukken.:)
Deze kat doet me wat denken aan een kleine leeuw.

johan on 03/07/2012 07:40

Geweldige foto's Jack! Is gewoon een lynx.. wat een pracht beest!

Ton on 03/07/2012 08:18

Foto 6 pffff die is toch wel echt mooi !! Als ik zoiets hier aan de vijver zou zien schiet ik meteen in de stress. Echt prachtig...

Ray on 03/07/2012 08:50

foto nr. 6, zo mooi om te zien dat deze 2 diersoorten zo met elkaar omgaan. uniek eigenlijk. mooie reportage Jack, goe bezig...

Stephan on 03/07/2012 09:21

Prachtig, de foto's willen gewoon niet lukken bij mij. Het heeft niets met enthousiasme te maken bij mij want ik heb al 2 avonden een 2 tal uur per avond er aan gespendeerd om een mooie plaatje te schieten maar te vergeefs. Ik zal eens een paar foto's opsturen van mijn neefje en nichtje die op kop in de vijver zitten om de visjes te bekijken. Ook zal ik nog 2 vijver bewoners er aan toevoegen.

Arjan on 03/07/2012 09:43

En de kat ... die zag dat het goed was :-)

Grtz,

LucDD on 03/07/2012 12:51

erg mooie plaatjes. Zeker foto 6 en 11. Zo zie je maar dat het ook anders kan als het beeld van velen over koi en katten.

gr johan

johan frentz on 03/07/2012 20:24

Uitzonderlijk mooi en vertederend Jack. Jij ook goe bezig!
Ik weet het zeker, mijn eerstvolgende koi zal een Maine Coon zijn -:)
Kweker: Gangster Cattery Scarborough. (Momotaro heeft vanaf nu afgedaan).

Martin on 04/07/2012 01:56