Showa 22 gaat met de eer lopen.

Showa 22 gaat met de eer lopen.Niet als de duurste koi, maar de koi waar de meeste mensen het vertrouwen aan hebben gegeven.

Helaas, deze was het niet. Deze showa komt eigenlijk pas op plaats 10 van het hele gamma terecht, juist voor de 2 tancho.

De duurste koi was showa 13, gevolgd door ginrin kohaku 14, met sanke 2 op de derde plaats. Het was vroeger ondenkbaar dat een showa op de eerste plaats zou staan. Vroeger zou het bijna altijd een kohaku of een sanke zijn geweest.

Om hier nu een les uit te leren, is voor mij een open vraag. Wel zie ik een geweldige body op de showa, met een sublieme huidkwaliteit en zeer speciaal patroon op het hoofd. Het hi lijkt me ongelooflijk sterk en dik, maar vooral van een bepaalde intensiteit, en vooral overal diep egaal. In mijn ogen zie ik hier de kracht van de zuiverheid der kleuren die een belangrijke rol meespelen.

Het sumi zit precies tegen het hi ingekapseld, en de koi is volledig in balans en straalt vooral rust uit. Natuurlijk zal de zeer mooie koptekening ook een extra waarde geven. Het was echter onmogelijk om de duurste koi zomaar even op een rijtje te zetten, zeg maar schier onmogelijk.

Ik ga er van uit dat er geen sprake is van voorkennis, en dan wens ik Dirk een dikke proficiat om deze volgorde juist te hebben. Het zou mij nooit gelukt zijn.

Wie nog graag een kijkje neemt in de presenteervats van de Momotaro veiling voorafgaande aan de presentatie, kan hier nog even van genieten.

showa veiling
kohaku veiling

Reacties

6 reacties tot nog toe

Er waren wat problemen met de website, of tenminste met de server. Ondertussen zie ik dat ze bij mij opgelost zijn, dus hoop ik dat het nu definitief is.

luc on 26/04/2012 11:25

Lap helemaal verkeerd gegokt dus.Als je naar het kohaku vat kijkt kan je zien dat de maruten weer gelukt zijn.

johan on 26/04/2012 17:12

Dirk, ik vind het knap!
Een Gin Rin als tweede in de lijst duurste vissen ik had het nooit verwacht!

Gr.Jack.

jack on 26/04/2012 19:32

Leuk om te zien dat sanke 2 op de 3e plaats staat.

Arjan on 26/04/2012 21:40

Ik moet eerlijk zeggen dat ik van de prijs van de Ginrin kohaku wel op de hoogte was. Ik had een bod gedaan op ginrin nr 4 en 14 vanwege het goede beni en structuur.

Sanke nr 2 en 5 - geen idee van de prijs, maar voor mij waren nr 2 en 3 de beste. Aangezien nr 3 niet in het lijstje van Luc stond blijft alleen nr 2 over.

Van showa nr 13...geen idee van de prijs, maar ik wist wel dat de duurste vis een showa was. Nr 22 vind ik zeer slordig van kiwa en onevenwichtig patroon, motoguro ook niet 100%. Tussen de twee andere uit de lijst van Luc kiezen was niet moeilijk...

Dirk on 27/04/2012 06:13

Dus toch enige voorkennis, Dirk, zoals je hierboven zelf toegeeft.

Je weet toch dat handel met voorkennis op de beurs strafbaar is hé? :-)

Martin on 27/04/2012 13:59