Showa nr. 10
DEZE KOI IS ONDERTUSSEN VERKOCHT" />

Showa Momotaro nr.10-36 cm

Showa Momotaro nr.10-36 cmDit is de koi voor zondag 6 april. 8 Maanden jong en dan al 36 cm... waar moet dit eindigen.
Bekijk zeker en vast het filmpje: Showa nr. 10
DEZE KOI IS ONDERTUSSEN VERKOCHT

Beoordeling: Danny en Lut

Mijn absolute topper
Dit prachtexemplaar is een schoon voorbeeld van een klassieke showa. Het sumi ligt mooi verdeeld van kop tot staart,en mooi in evenwicht op zowel de linker als de rechter zijde. Neem daarbij dat deze koi een maruten kohaku patroon heeft waar zowel Luc als ik het eerst voor vallen en je hebt een droom showa. Het motoguru (zwart op de borstvinnen) is bijna in evenwicht en moet nog volledig opkomen. Het shiroji (wit) dat zich aan beide zijden van de rugvin bevindt op de flanken van de koi is van uitstekende kwaliteit en is ook op de kop terug te vinden. De kleine hi vlekken voor de staart zijn hoegenaamd niet storend omdat ze volledig met sumi omringt zijn en dan zwijgen we nog over de ozutsu (de dikte van de staartwortel) adembenemend voor zo een jonge koi. Het sumi patroon op de rug zal waarschijnlijk een menware vormen met de koptekening. Neem nog dat charmant zwart neusje erbij en wat wil je nog meer. Deze koi zou naar mijn inzicht nog twee jaar in een mudpond moeten verblijven wat zij zeker verdiend.

Reacties

4 reacties tot nog toe

Heel goed verwoord Danny & Lut, je kan wel merken dat dit een favoriet was van jullie.en het is zeker een goed idee van Luc om eens van andere mensen een beoordeling te lezen..daar leer je ook heel veel van.

Dit is voor mij persoonlijk ook de mooiste showa die Luc tot nu toe geplaatst heeft ?, na showa nr. 17 was dit exemplaar mijn 2e keus..Let goed op de al breed geplaatste ogen in het hoofd...sumi let ik nog niet zo op bij tosai showa en hoe dat geplaatst is, dat is nog zo aan verandering onderhevig in de toekomst! Maar de rest, mooi langerekte torpedovormige body...een toppertje in de dop..ja bij haar krijg ik vlinders in mijn buik..

gr,
Ingrid

Ingrid on 06/04/2008 00:08

Dit is inderdaad een koi van grote klasse, en zoals zo mooi verwoord door Danny en Lut, behoort hij zeker tot de showa waar ik onmiddellijk een zwak voor heb, zij het om zijn body en de maruten patroon, al moet ik ditmaal zeggen dat showa nr. 3 mijn absolute voorkeur geniet. T.a.v. Ingrid: showa nr. 17 is mij niet bekend....

luc on 06/04/2008 08:14

Dit is echt lachen! Zoveel kennis, zoveel liefhebbers en allemaal een andere eerste keuze! Maar laten we eerlijk zijn, elke van deze aankopen mogen toch bij ons in de vijvers komen zwemmen! En waar ik inderdaad bij deze showa benieuwd naar ben is de ontwikkeling van het menware. Ziet er zeer veelbelovend uit! Ach en mijn favorietje is nr.16 vanaf het begin.
mvg
Ton

Ton on 06/04/2008 10:01

Luc, ik bedoel showa nr. 17 van de de auction, staat tussen al je filmpjes..

gr,
Ingrid

Ingrid on 06/04/2008 10:13