Tancho Time

Tancho TimeLang geleden dat we de tancho nog eens gezien hadden.

Ze werden al enkele maanden niet meer gebowld, en de interesse voor deze tancho is minimaal. Persoonlijk dacht ik dat er meer interesse was voor goede tancho, maar blijkbaar is dit toch niet. Prijs/kwaliteit is buitengewoon goed.

Toen Ilya echter zijn wens te kennen gaf een tancho bij te willen kopen, hebben we de overblijvende 4 tancho gebowld, zodat we ze tegelijkertijd ook even konden controleren. Bekijk het filmpje van de overblijvende 4 Tancho.

Blijkbaar waren ze goed gegroeid, en ik was toch verbaasd dat de huidkwaliteit meer dan goed was te noemen. Eentje vertoonde het begin van een sumiplek, met de onmiskenbare aanduiding dat er nog enkele sumiplekken meer er zaten aan te komen. Hij voelt zich geroepen om een tancho sanke te worden.

De interesse gisteren was ondanks het goede weer niet vrij hoog, en toen we te weten kwamen dat Ilya de 5de dan in de zwaardvechtkunst beheerste, regelmatig in Japan was, en zijn oefenzwaarden bijhad, was het hek vlug van de dam. Een kleine demonstratie en uitleg was zeker interessant te horen, van deze toch niet alledaagse sport.

En last but not least mijn overheerlijke ginrin chagoi...ja, ik hoor het al....ik hou niet van Ginrin....voorgekouwde zever in pakskes....bloedmooi kunnen ze zijn. Het hoeven er niet meer te zijn dan één, maar ik vind een mooie ginrin nog altijd het bewonderen waard. 74 cm chagoi plezier en wat een karakter. Dit is na de karashigoi de liefste en edelste koi die er rondzwemt, neen, Minerva is gewoon de liefste koi die er nu nog rondzwemt.

De animo was zaterdag echter ver te zoeken, wat ik ook kan terugvinden in de animo op de website, en dat is wel spijtig. Het lijkt wel of de interesse in de koi is afgenomen in het najaar. Laten we hopen dat ik me vergis, want dat zou spijtig zijn. Animo op een laag pitje...dan is de creativiteit ook op een laag pitje. Creativiteit heeft brandstof nodig....Meer afbeeldingen

Reacties

3 reacties tot nog toe

Ik kijk iedere dag toch even naar de nieuwsitems en reageer soms even.blijven schrijven zou ik zeggen.
Ik hoop dat het volgende week zaterdag ook een zonnige dag is.

Johan on 26/09/2011 08:11

Ik vind het persoonlijk ongelooflijk dat er nog Tancho's bij je zwemmen. De prijs kwaliteit verhouding is meer dan goed! Dus dat ze niet al verkocht zijn snap ik echt niet.. Mooie spots en zeer fraaie body's. En als dan de huidkwaliteit ook nog goed is... wat wil een liefhebber nog meer? Ik heb er 2 van deze serie in de prive vijver en ben er meer dan tevreden over!

Ton on 26/09/2011 12:05

Misschien omdat het mannetjes zijn, Ton?

barrykoi on 27/09/2011 14:57