Toelichting over deze sanke.

Toelichting over deze sanke.Ik heb bewust geen uitleg gegeven over deze sanke, en deze gewoon tussen mijn verhalen in gezet.

Er zijn echter veel mensen die gereageerd hebben, en gevraagd of deze sanke te koop is. Ik moet echter iedereen ontgoochelen. Deze sanke is niet te koop, maar deze koi heeft wel een klein verhaal.

De eigenaar van deze Sanke is een vriend van Maeda San en is van Hong Kong. Hij zoekt heel zijn leven al achter een sanke zoals deze. Iedere veiling is hij erbij om te bieden en koi aan te kopen. Ik ken hem van ziens dan ook heel goed. 3 jaar geleden echter, was deze mijnheer te laat op een veiling van Momotaro, en dat vond hij verschrikkelijk.

Om toch maar een koi te kunnen kopen, presenteerde Maeda San hem een sanke buiten de veiling. De prijs ga ik hier niet vertellen, want dan schrik je je de pleuris, maar net zoals alle andere nisai moet deze het natuurlijk nog maken. Nu 3 jaar later, zijn wij er toevallig bij dat deze gebowld werd, en dit is het resultaat. Neen, dit kunnen wij niet aankopen, en zelfs als we het geld hebben, dan nog is het een kwestie van geluk.

Deze sanke heeft het dan ook voorspoedig gedaan. Maeda San wou deze terugkopen van de eigenaar, maar deze heeft geweigerd. Zijn antwoord was: ik ben nu al heel mijn leven op zoek naar een koi zoals deze, dus nu hou ik ze zelf. Ter info, de sanke is nu 5 jaar en 85 cm. Ze zal ingezet worden in de Shinkokai, en als ik me niet vergis mag Maeda San er mee gaan kweken, maar zeker ben ik er niet van.

De boodschap van het verhaal: een topvis kopen is een kwestie van geld en geluk, en dan nog met vele mislukkingen op de koop toe. Bovendien ziet een kweker het ook niet altijd, want anders zou hij deze niet verkocht hebben. De sanke de we gezien heb was een plaatje, en ik denk dat we het juiste momentum hebben beleefd van een hele grote in wording....

Reacties

3 reacties tot nog toe

Ik kan geen minpuntje vinden bij deze Sanke,hoogstens dat deze
kwaliteit nooit per ongeluk in een tosai verkoopbak te vinden zal zijn.
Word een Sanke die vermoed ik vele grote prijzen op haar naam zal
gaan zetten.
Zeldzaam goede koi!

Goed Weekend Luc!

Gr.Jack.

jack on 10/11/2011 21:05

een ongelooflijke koi. Maar kijk naar de sankes 111001 en 111005 gewoon gekocht in Arendonk voor veeeel minder geld. Helaas niet door mij

Geerard on 11/11/2011 00:07

Geweldige Sanke!!
Ik denk niet dat het alleen een kwestie is van geluk en geld. Het heeft volgens mij ook zeer zeker te maken met de loyaliteit van deze man naar Maeda San en de vriendschap.
Kopen, verkopen en iets speciaals voor elkaar doen, is hoofdzakelijk een kwestie van gunnen!!

Egon on 11/11/2011 18:13