Uitvaart van de shiro's

Uitvaart van de shiro'sZoals reeds in het vorige nieuwsitem gezegd, was het behoorlijk druk op zaterdag. Het was vooral de uitvaart van de shiro's die in het middelpunt van de belangstelling stond.

Mijn eerste bezoeker vandaag was Jeroen. Hij was de eigenaar van de 3-staps Omosako, die als beste uit de 20 shiro selectie gekozen werd door Omosako zelf. Deze shiro werd ingezet tegen de keuze van Ben. Je kan de ontwikkeling van beide koi bekijken, en je mag zelf zeggen welke jullie keuze is. De shiro die Omosako gekozen heeft is een plaatje. De koptekening is fenomenaal mooi, body is goed, een geweldige shiro. De shiro van Ben daarentegen heeft een beetje hi ontwikkeld op het hoofd, maar qua body en toekomstverwachting zou ik deze toch zeker niet uitsluiten. De vraag is of het onderliggende sumi, het hi zal overlappen of niet. Qua body is ze de betere, qua uitstraling is ze "op dit moment" de mindere. Mijn persoonlijke keuze is definitief de keuze van Omosako. De foto's zijn wel niet echt sprekend. De filmpjes laten de koi van een betere kant zien.

De andere shiro's zagen er in principe allen als gelikt uit. Ze waren op 5 maanden minimaal 10 cm gegroeid en ondanks het feit dat ze altijd binnen gezeten hadden, blonken ze nog onder de zon. Het sumi zag er gelakt uit, en je kan enkel maar genieten van dit soort koi. Johan, Jurian, Patrick, Jan en al die anderen die een shiro gekocht hebben van deze selectie zullen zeker niet ontevreden kunnen zijn. Het was een eer en een genoegen om ze in de winter bij te houden.

Voor mij de mooiste koi die vandaag is weggegaan is de showa van Momotaro, die naar Paul en Anita is gegaan. Dit is een prachtexemplaar die ik altijd in mijn hart heb gedragen, en die door Momotaro ook zeker als één van de betere van de veiling is beoordeeld. Bij aankomst in November was het sumi zo goed als helemaal verdwenen, maar ondertussen is het helemaal terug aan het komen. Als je die body bekijkt, de glans, het terugkomende sumi, dan zegt dit meer dan voldoende. De kop verraad de bloedlijn van Shiro Showa, en als je deze tot 70-80 cm kan laten evolueren, dan weet je niet wat je in je vijver hebt zwemmen. Paul, Anita, zorg hier heel goed voor en gun haar de tijd, want het is een kanjer.

De sandan, de shiro en de sakai van kohaku van Geerard zijn ook een echte aanwinst. Vooral de Sakai kon zijn klasse niet verbergen, en ik denk dat deze koi zich niet zullen vervelen in het Oosten van Nederland. Maar wacht tot volgende week Geerard, dan pas zullen je ogen gaan blinken en stralen.

Ik kan niet alles gaan opnoemen wat er zaterdag is vertrokken, maar het was in ieder geval een interessante dag met veel animo en veel koiplezier. Geniet nog even van de geweldige filmpjes van deze geweldige koi. Het huis is leeg nu, want alles is bijna verdwenen, maar volgende week komen mijn nieuwe gasten....

shiro omosako
battle of the giants
De bodybuilder
de sandan
Kohaku van Sakai
Enkele shiro's-01
Enkele shiro's-02
Shiro Omosako en Sanke van Momotaro

Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

Goede morgen,
De shiro's hebben de reis goed doorstaan en zwemmen tevreden hun rondjes in onze vijver.
Ik wil jullie nogmaals bedanken voor de goede zorg de shiro,s zien er geweldig uit.

gr patrick

Patrick on 12/04/2009 10:24

allemaal fantastische koi om te zien
heb die van jan al zien zwemmen helemaal toppie
allemaal geluk gewenst mensen

gerrit on 12/04/2009 12:32

Wat heb je het weer druk gehad Luc! Maar daar doe je allemaal voor lijkt me.. Veel gelukkige mensen met hun nieuwe aanwinsten! Dat iedereen er maar heel veel plezier aan mag beleven. De kleine van mij heeft tussen alle knapen in de vijver een vast maatje gevonden en zwemt daar continu mee op! En inderdaad de shiro van Omosako's keuze is een plaatje...

Ton on 12/04/2009 18:51

Goede avond de shiro en sanke doen het prima ze eten al goed en gedragen zich prima. Nogmaals bedankt.

Groetjes Jurian

Jurian on 12/04/2009 20:16

Hallo Luc,
ook hier zijn de koi goed aangekomen. en zijn prachtige aanwinsten voor onze vijver. De Sakai kohaku zwemt als een koningin statig door de vijver een prachtig gezicht.Ik kan niet wachten tot volgende week.

groetjes
Geerard

Geerard on 13/04/2009 01:03