Update Ben's Bakje

Update Ben's BakjeVandaag hebben we de tijd genomen om eventjes de kleine koitjes na te kijken die speciaal door Ben zijn uitgezocht en die hij via een speciaal procédé wou laten opgroeien tijdens een bepaalde periode.

Doelstelling was een geweldige huidkwaliteit te bewerkstelligen en een groei van 1 cm per week te verkrijgen. Van de 23 koi die door ons werden geselecteerd, zijn er 3 naar Ben thuis gegaan om daar hun evolutie te vervolledigen, en eentje is er tijdens een onbewaakt ogenblik uitgesprongen en is helaas overleden. Van de overige 19 is er 1 prachtige kohaku die zijn kleur verliest, (was gelukkig nog niet verkocht) maar van de 18 overblijvende is alles bereikt wat we voor ogen hadden.

De meesten waren, ondanks het transport op 22 april en de stressperiode tijdens 3 mei meer dan 4 cm gegroeid. De grootste was zelfs 29,5 cm en de huidkwaliteit was geweldig. Doel bereikt, en nu naar de volgende 5 cm. Zoals je kan zien op de foto's zitten ze gewoon in groen water. Hun schouders, vooral van de kohaku en de sanke waren erorm toegenomen. Laat Ben via de reactie zijn woordje maar doen. Zelfs Rini was blijkbaar toch onder de indruk, en zeg nu zelf, om Rini warm te krijgen voor een koitje van 20 cm, dat is niet niets....

De mensen die een koi van deze serie hebben aangekocht mogen zich gelukkig prijzen. Let niet op de kwaliteit van de foto's want het groene water doet geen goed aan de kwaliteit. Hier moet je even doorkijken....Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

Ja luc,het is altijd prachtig om koi zo te zien ontwikkelen .
Nu is een koi laten groeien nog wel te doen,maar een koi serieus laten groeien met behoud van huidkwaliteit ,is stukken moeilijker.Als je dan naar 4 weken de koi opnieuw gaat beoordelen ,en alles blijkt naar wens te zijn gegaan,dan zijn we toch een beetje trots.
Luc zegt het eigenlijk al ,dat de eigenaars tot nu toe,zich gelukkig mogen prijzen.
Nu zeg ik altijd als je hq koi wilt zonder de bank te kraken,kun je het best een goede tosai kopen om zo een koi te bezitten die later voor de meeste veel te duur is .
Voor degene die zich aangesproken voelen ,zullen toch nog eens een keer in arendonk moeten gaan kijken ,om hun oogjes te laten strelen ,en zich nu nog enigzins een betaalbare hq koi aan te shaffen .Wacht niet te lang want bij de allerbeste groeit de prijs mee.En ik kan je vertellen dat er een aantal juweeltjes tussen zwemmen.Voor de mensen die een aantal weken geleden deze koi gezien hebben en toen nog twijfelde ,zouden nog eens een bezoek moeten brengen je geloofd je ogen niet.
En dan nog voor domme domme Luc ,litle lucy verkopen !!!!!! nou Ton Als je over een tijdje weer komt gaan jou oogjes pijn doen.

Groetjes Ben en tot over 5cm .

Ben on 21/05/2009 19:56

:-) ik ben een gelukkig mens! En jullie zeer dankbaar... Wat een plaatje is het geworden! Maar ook de andere zeg! De maruten sanke is ook gewoon wauw....... Ik ben er stil van.. en dat wil wat zeggen...
En Ben, je ziet het verkeerd, niet domme domme Luc maar: "die Ton heeft er toch wel een beetje kijk op!" Als Luc alles zelf houdt wat mooi is dan moet ie echt een paar vijvers erbij gaan bouwen :-)

Ton on 21/05/2009 20:42

Wow.... d'r is al echt verschil te zien... Mooi hoor!
Dit heeft wel een heel hoog ''hebbe-hebbe"-gehalte; ik zie al een aantal dat mij bijzonder aanspreekt en ik denk wel meer mensen.

Ik ben heel benieuwd naar de volgende update.

Wat moet dit tof zijn om te doen: zelf tosai selecteren, die dan zelf zo verzorgen, laten zien wat je bedoelt door 't in de praktijk gewoon uit te voeren.
Goeie actie mannen!

Noëlle on 21/05/2009 21:06

Ik moet zeggen dat deze visjes een geweldige ontwikkeling doormaken. Niet alleen qua lengte en kleurstelling, maar ook in stevigheid van body. Maar ja, als je dan ook de kleur van het water in de koisok ziet, gezonder kan niet.

rini on 21/05/2009 23:53

Goed bezig Ben .
Zien er zeer goed uit .
Op tijd en goed gekozen Ton .
Ik hoop dat je volgend jaar hetzelfde gaat doen met een partij tossai .
Tot ziens

Marcel on 22/05/2009 13:13