Veilingen krijgen de overhand.

Veilingen krijgen de overhand.Op dit ogenblik wordt de markt overspoelt door veilingen.

Blijkbaar is dit momenteel het middel om de koi op de best mogelijke manier aan te bieden. Of dit een goede evolutie is of niet laat ik in het midden.

Vroeger zou ik volop mijn mening hebben gespuit, maar ondertussen ben ik gematigder geworden, en bekijk het gebeuren op afstand. Met weemoed denk ik terug aan de tijd dat ik op de veilingen nog goed mijn slag kon slaan en koi tegen een betaalbare prijs kon aankopen.

Nu zaterdag 14 december is er de Narita auction die van start gaat. Deze veiling is onderverdeeld in 2 delen, namelijk de gewone veiling en de aanbieding van de "R's collection". Voor zover ik het kan inschatten, zijn de koi van de veiling, koi die door Narita zijn uitgekozen bij de kwekers, en die aangeboden worden, tenzij de kwekers deze koi zelf ter beschikking stellen...In ieder geval staat de kweker duidelijk vermeld bovenaan, en zal je een bod kunnen doen op één van deze koi.

De R's collection zullen vermoedelijk koi zijn die door Narita zelf zijn aangekocht zijn, en aangeboden worden. De "R" zal voor Ryuki staan. De prijzen staan er zelfs op vermeld, zodat je kan zien voor welk bedrag je deze koi kan aankopen. Deel gewoon door 139 (koers op dit ogenblik is ± 142 yen/1 euro). Om je een idee te geven, moet je 1 miljoen yen vertalen door ± 7200 euro. Dit geeft je tegelijkertijd ook een idee wat wij moeten doen om een koi aan een degelijke prijs aan te kopen...Hier moet je wel rekening houden met het feit dat de koi dan nog in Japan zitten, en nog ooit naar hier moeten komen. Dan moet je wel een kostenfaktor incalculeren voor het transport, opvang, winstmarge dealer etc...

Heb je echter interesse, dan kan je me altijd contacteren, en zal ik je mijn voorwaarden doorgeven. De foto's zijn verkleind voor internet, maar als je interesse hebt om de HQ foto's te ontvangen van een bepaalde koi, stuur me dan een mailtje, en dan stuur ik je deze toe.


Meer afbeeldingen

Reacties

8 reacties tot nog toe

Zoals je kan zien heb ik de foto van een landkaart onder de foto's gevoegd.

Ik verzoek alle mensen die zaterdag of zondag komen om hun auto te parkeren op de aangeduide parkeergelegenheid. Dit is ongeveer 500 m. van Interkoi, en er is plaats genoeg.

Parkeer aub NIET voor het huis van de buurman Louis, want hij is volop bezig met de verkoop van zijn kerstbomen, en maakt zich altijd ongerust als er voor zijn deur een auto van mijn bezoekers parkeert. De mensen komen tijdens dit weekend hun kerstboom ophalen met de auto.

Een kleine wandeling kan geen kwaad, en je stoort er niemand anders mee. Gelieve hier rekening mee te houden.

luc on 10/12/2013 08:41

Ik heb hier vorig jaar ook gestaan .is inderdaad nog geen 5 min wandelen en je auto staat veilig .aftellen maar

Johan on 10/12/2013 08:55

Dag Luc,

is dat niet bij het zwembad die parking?
Louis en z'n kerstbomen das nooit anders geweest... toffe peer ;)

Matthijs on 10/12/2013 16:28

inderdaad Matthijs, bij het zwembad. Makkelijk te vinden.

luc on 10/12/2013 16:36

Klopt, gemakkelijk te vinden klein stukje lopen...
Men kan als ik me niet vergis gewoon de borden van het zwembad volgen!

Matthijs on 10/12/2013 16:38

Als het zo blijft duren zetten ze alles in op de veiling het verkoopt toch !
Mooi dat plan hehe .Ik zet mijn rolschaats wel tussen de bomen haha .

paul on 10/12/2013 18:24

Als je de prijzen ziet van deze veiling, en dan gaat het nog maar over een veiling - de echte toppers zitten hier zelfs niet allemaal in, dan komt niet veel hiervan door naar onze contreien.
Het filmpje wat Luc enkele dagen geleden postte van toppers bij Sakai sprak eveneens boekdelen, niet voor ons dus.
En by the way, op deze te gorte prijzen... komt zo eentje naar Belgie dan moet papa Di Rupo ook nog 21% btw hebben op dit koopje.

willy on 10/12/2013 20:36

There's a new (old) kid in town, allelujah!
Welcome back Willy!

En by the way, Willy, er zijn wel manieren waarop men 'para Di Pupo' een poepje kan laten ruiken, zeker weten!

Martin on 10/12/2013 21:49