Vijver make-over Polleke deel 2

Vijver make-over Polleke deel 2Polleke was er al vroeg bij om foto's door te sturen. Amper 6 uur en bij was al bij de pinken.

Ik had er al een paar weken niets van gehoord, maar ik wist dat hij druk bezig is met het aansluiten van een trommelfilter. Hij koos voor een do-it trommelfilter, je moet hem zelf maar vragen waarom !

Het was een serieuze ingreep zo te zien, en met het koude weer zeker geen sinecure. In de vorige nieuwsmelding zag je dat er een bypass werd gemaakt voor de filter zodat de trommelfilter zonder problemen kon geïnstalleerd worden.

Als ik het goed bekijk zit er nu een trommel, een bewegend bed, gecombineerd met een airliftsysteem. Als het goed is moet er nog 2x 160mm worden aangesloten worden naar de airliften en de boel kan gaan draaien.

Een hele ingreep, maar als het voorbij is, dan zal het weer gauw vergeten worden, en kan hij genieten van zijn inspanningen.

Ik ben benieuwd of het resultaat wordt wat ervan verlangd wordt, maar dat zullen we binnen een jaartje wel weten. Het was goed, het werkte prima met de oude installatie, laten we hopen dat deze installatie ook zijn vruchten zal afwerpen.

Er zijn ondertussen toch al een heleboel mensen die ik ken die een Do-IT trommelfilter hebben aangesloten, en blijkbaar met grote tevredenheid. Ik weet niet hoe het bij de anderen is die een trommel hebben geplaatst, maar ze mogen het gerust zeggen.

Ter informatie
Ik ben gesloten tot en met 10 februari en zal zaterdag 13 en zondag 14 februari terug open zijn.

Meer afbeeldingen

Reacties