Voorbereidingen voor het najaar.

Voorbereidingen voor het najaar.Ondanks het feit dat de zomer volop aan de gang is en de vakanties nog moeten beginnen worden de voorbereidingen voor de volgende Japan reizen reeds gemaakt.

Er is een kleine omwenteling in het veiling gebeuren vanaf dit jaar aan de gang. Het aantal veilingen wordt op dit ogenblik verminderd.

In het voorjaar was er al een veiling minder, in het najaar zal hetzelfde gebeuren. Niet dat ik er rouwig om ben, want om telkens op en neer te vliegen naar Japan om de belangrijkste evenementen op te volgen eist zijn tol.

Het programma voor de herfst en winter ziet er als volgt uit:

4th & 5th October: Dainichi Niigata Auction
7th & 8th October: Momotaro Auction
9th & 10th Octobeer: Sakai Open Sale & Auctiom
13th October: Narita Shop Event?
26th & 27th October: Niigata Koi Show
28th October: Dainichi Niigata Auction
29th October: Niigata Breeders Auction

3rd November: Narita Shop Event
3rd November: Hiroshima Koi Show
9th & 10th November: ZNA Koi Show @ Yamaguchi
23rd & 24th November: All Japan Rinyukai Show@Tokyo

30th Nov & 1st December: Tokai District Koi Show
15th December: Narita R’s Collection 2019
16th & 17th December: Momotaro Auction
18th & 19th December: Sakai Open Sale & Auction
22nd December: Dainichi-Kai 2019

Mijn reizen zullen dan voornamelijk plaatsvinden begin oktober en eind december, mijn gedachten over de te bezoeken veilingen zijn al in mijn hoofd geprint.

Ik zal het nog moeten combineren met bezoeken aan een paar andere kwekers waar ik toch mijn gezicht wil laten zien, waaronder Takigawa, Matsue, Taniguchi, Nonami en dan is de hoofdschotel natuurlijk bijna opgesoepeerd in het Zuiden.

Dit jaar ben ik van plan om mijn aankopen misschien te beperken, maar wel de kwaliteit te handhaven of te verbeteren. Maar niets is wat je vooropstelt, het is telkens improviseren en gebruik maken van "de momentum" als die zich al voordoen. Soms moet je echter zelf voor je momentum kiezen of meer bepaald afdwingen.

Het is me al dikwijls gelukt, en waarom zou het dit jaar anders zijn. Ik zal vermoedelijk beide reizen met Ben doen als dit mogelijk is, want samen zijn we sterker.

Reacties