Weer of geen weer...

Weer of geen weer...Desnoods onder de paraplu, maar koi kopen kan iedere dag, elk uur, onder iedere weersomstandigheid.

Danny is een koiliefhebber in hart en nieren. Op dit moment is hij bezig om een binnenvijver te bouwen van 70 kuub, maar zijn tosai laten opgroeien kan hij zelf in zijn eigen quaratainebakken.

Het is dan ook altijd een plezier om Danny samen met Ben tosai te laten uitkiezen, want zij bekijken koi gedeeltelijk op dezelfde manier, met het verschil dat ze beiden hun eigen insteek hebben.

Zoals je kan zien op het filmpje wordt de selectie op een eenvoudige manier gedaan, zij het in de regen. Wij laten de mensen geen koi uit de bak kiezen, maar wij zetten alle koi uit de bak, brengen deze in een supergrote bowl, en elimineren dan de koi door te zeggen wat de klant, in dit geval Danny, niet moet hebben. Gewapend met zijn persoonlijke informatie, netjes opgeslagen in zijn map, gaat Danny dan te werk.

Je kan dit opvolgen in bijgevoegd filmpje. Eerst zie je nog een 50-tal tosai, in dit geval van taniguchi, en dan zie je dat systematisch iedere koi word teruggezet die niet voldoet aan de gestelde eisen. Dit kan te maken hebben met patroon, boddy, huidkwaliteit etc....

Tot slot blijven er nog een 5 of 7-tal koi over, en dan begint het langer te duren. Nauwgezet wordt iedere koi bekeken totdat de laatste twee koi erover blijven.

Dat zijn dan de gelukkigen die mee naar de nieuwe eigenaar kunnen. Ik weet zeker dat Danny deze koi goed zal opvangen en dat we er later dit jaar of begin volgend jaar een mooie update van mogen verwachten

Nog even melden dat ik het "samen kopen" project bij deze helaas moet afblazen wegens te weinig interesse. Spijtig, maar het is niet anders. Ik zal zelf mijn kans wel wagen....maar toch mooi, al die verschillende benaderingen, zij het wel heel weinig, rekening houdende dat er 635 verschillende mensen het nieuwsitem hebben gelezen...Meer afbeeldingen

Reacties

9 reacties tot nog toe

Zijn mooie keuze's Danny! Ik ben ervan overtuigd dat jij ze ook rond de 50 cm. krijgt aan het eind van het komende seizoen.

Ton on 20/01/2012 10:37

Luc het was leuk U en Ben eens volledig voor mij alleen te hebben en ongestoord te kunnen praten over onze hobby. De Selectie methode was gewoon schitterend. Ik had het gevoel alsof ik in Japan was. Lekker rustig en zonder stres. Als ik zo kwalitatief hoge Tosai rechtstreeks uit japan zou kunnen bestellen dan waren de laatste 20 allemaal de mijne geweest. Gewoon schitterend. Ik keur de andere koi zeker niet af, want iedereen heeft een andere inkijk op alles en nog wat. Ik zou het als daeler moelijk hebben om mijn koi te verkopen. Ik zou ze zelf allemaal willen zien op groeien. Het is jammer dat wij niet zoveel meer kunnen komen zoals vroeger. Ik heb het veel te druk met mijn werk en als leuke afwisseling onze kleinzoon natuurlijk.

Danny on 20/01/2012 13:27

Danny, het is lang geleden dat ik u gesproken heb! Hoe staat het met de vijver? Is deze al bijna af?
Het zijn 2 potentievolle kohaku die ik daar zie!
hoe is het verder daar?

Groeten Matthijs

Matthijs on 20/01/2012 21:02

Hoi Danny, dat is intussen inderdaad lang geleden. Blij nog eens een glimp van u op te vangen.
Kan me niet van de indruk ontdoen dat je uw finale keuze vooral gemaakt hebt op basis van het patroon van de koi (mits het overige ook goed was natuurlijk): niet toevallig twee mooie vierstappers. Je weet ze er wel uit te kiezen!

Waarschijnlijk zie ik jullie zaterdag 28 januari op de nieuwjaarsreceptie van koivrienden.be? Enfin dat hoop ik toch, dan kunnen we nog eens wat bijpraten.

Groetjes intussen,

Martin on 21/01/2012 00:40

Ik wil nog graag even reageren op het topic over samen koi aankopen en wel aan Martin in het bijzonder. Dit omdat dat topic is gesloten.

@Martin
Ik snap werkelijk geen snars van al je opmerkingen. De toon die je ten toon spreidt is onbegrijpelijk en de insinuaties verachtelijk.

Dit is het laatste wat ik hierover schrijf en ook het laatste bericht van mij op deze site.

Luc, veel succes met je nieuws items.

Egon on 21/01/2012 18:13

Proficiat met uw vaandelvlucht, Egon, ik denk dat slechts weinigen je hier op de site zullen missen.

Het feit dat je thans zo scherp uit de hoek komt tegenover mij, terwijl het enkel mijn bedoeling was om het waarom achter uw (louter door geld ingegeven) standpunt te achterhalen, zegt veel, heel veel over jou.
Ik zou hierover nog uren keihard kunnen doorgaan, maar gezien je mij (zoals je zelf zegt) toch niet snapt, ga ik dat hier liever niet doen.
Voor een keer ga ik Luc eens volgen, die mij in het verleden al talloze keren heeft aangemaand om op netelige discussies niet verder te reageren en mij erboven te plaatsen. Bij nader inzien wellicht een wijze raad!

Martin on 22/01/2012 01:18

@Martin,

Je schreef al dat je wat ouder was; waarschijnlijk heb je ook veel tijd. Goed idee om geen uren hierover door te gaan.

Misschien kan je wat positieve energie stoppen in het schrijven van keihard mooie artikelen voor Luc, dan wordt die een beetje ontlast. Overigens niets dan lof voor de uitmuntende marketing van Luc!!


egon on 22/01/2012 09:53

Ja Egon, ouder en ook (levens)wijzer dan jij, al zeg ik het zelf.
Je bent trouwens ook niet consequent met je zelf, herlees maar eens goed de voorlaatste zin in uw voorlaatste reactie.
En dan die allerlaatste zin in uw laatste reactie . . . , laat me toch niet lachen!

Dit is het laatste wat ik hierover schrijf maar niet het laatste bericht van mij op deze site.


Martin on 23/01/2012 00:33

Kom mannen ga een lekker biertje drinken met elkaar .
Laten we het gezellig houden met onze zeer bijzondere en boeiende Koi hobby.
Er is al genoeg onenigheid op de wereld.

Rob on 23/01/2012 21:19