Van een metamorfose gesproken.

Van een metamorfose gesproken.Als men fan is van een kindai showa, dan was dit wel de ideale aankoop. Ik kreeg dan ook dit mailtje aan, dat je wel moet lezen in de juiste context:

Hey Luc, hierbij even een update vanuit de vijver van de kindai, ze word vuil, wat is dat jongen ? Wat heb je mij aangesmeerd ?

Haha grapje natuurlijk, laat ze zo nog maar even evolueren en als het sumi tevoorschijn komt waar het nu al onderhuids te zien is dan word deze nog veel mooier. Oooohh wat zie ik zo een evolutie graag. in 't begin had ze nog maar een stuk of 5 zwarte vlekjes en nu komt er toch een mooi gelegen patroon tevoorschijn dat de koi een showa maakt.

Bedankt voor deze mogelijkheid om haar aan mij aan te bieden en je ziet jij bent nog niet van mij af hihihi. Hier even het bewijs van een mooie koop die ik bij interkoi gedaan heb.


Ik heb zelf ervaring genoeg om te weten hoe de showa van Momotaro kunnen veranderen. Deze showa werd aangekocht op de veiling van november 2012, en persoonlijk was ik ook sterk aangetrokken tot deze kindai showa.

Als je nu ziet welke verandering er plotseling heeft plaatsgevonden, is het toch een showa om in de loop van de volgende jaren op te volgen. Spijtig dat de foto's in de vijver zijn getrokken en niet in een blauwe bowl, en helaas is er geen filmpje van gemaakt.

Wel heb ik een filmpje van toen ze in maart naar huis ging. Wie had toen verwacht dat het nog zo koud zou blijven ? Maar blijkbaar is het voor deze koi geen probleem geweest.

Ik hoef niet uit te leggen welke veranderingen er plaatsvinden, en de vraag is nog maar of dit wel een kindai showa blijft ? Opmerkelijk voor mij, zijn de positieve plaatsingen van het sumi. De 2 vlekken op het hoofd zijn samengetrokken, en ik denk dat deze ook nog een weg gaan vinden naar het sumi op de neus.

De motoguru is in beide vinnen opkomend, uitbreidend en zoals je kan zien nog wazig van structuur. Zo zie ik het graag, want ik weet dat dit nog zal verder naar buiten zal uitdijen, om nadien samen te trekken naar een mooi egaal gestabiliseerde motoguru vlek, waar je alleen maar van kan dromen.

Het feit dat ze op de zijkanten van het hoofd veel zwart begint te vertonen, duid erop dat het sumi van een zeer hoge kwaliteit zal worden. De zijkanten van het hoofd zijn de voorbodes hiervan. Als je echter goed oplet zijn ook de achterste vinnen voorzien van het nodige sumi, wat over het algemeen ook een indicatie is van sterk en stevig sumi. Bovendien zijn de plaatsingen van de nieuwe sumi patronen die opkomen zeer spectaculair te noemen, die op dit ogenblik de koi voorzien van een echte "showa look"

Dit is voor mij ook een nieuw gegeven. Ik heb het zelden gezien dat een koi op deze manier veranderd, en ik hoop dat Polleke toch eens een blauwe bowl zal kopen om iets meer van de veranderingen te zien op deze showa. Spannend, intrigerend en fascinerend, zo zou ik het durven omschrijven. Om de 3 maanden een update in een blauwe bowl met foto's en een filmpje zou zeer leerzaam zijn. Onthou zijn code 1211011....
Meer afbeeldingen

Reacties

7 reacties tot nog toe

He Polle, dat wordt een beauty man verwen ze maar goed

rudy on 28/05/2013 12:03

Jow rudy ik geef alleen maar eten hoor en de rest moeten ze zelf doen .
Ik hoop dat deze ZO blijft evolueren . grtjs

paul on 28/05/2013 14:59

Ik ben benieuwd hoe deze er eind dit jaar gaat uitzien. Goed gekozen hoor polleke.

Johan on 28/05/2013 20:04

Ja Polle, jij hebt de laatste tijd de knepen van het vak (met name goeie koi selecteren) kennelijk wel meer dan behoorlijk onder de knie gekregen.
Deze kindai showa is en blijft wel een toverbal, waarbij de vraag rijst of het mettertijd wel een kindai zal blijven, want dat is toch iets speciaals.
In elk geval veel geluk en genoegdoening ermee!

Martin on 28/05/2013 20:17

Bedankt voor de reacties he mannen .
En Martin ja wat een showa zal doen weet niemand maar ik vertrouw op de kweker in dit geval dat het mooie sumi gaat worden .grtjs

paul on 29/05/2013 08:09

Erg spannende ontwikkeling. Pol, heb je haar nog eens gemeten?

tom on 29/05/2013 09:39

Nee Tom en zoveel zal er niet bijgekomen zijn met de gemiddelde temp van 14@15gr maar nu ist 17gr .grtjs

paul on 29/05/2013 10:29