De overkapping van Huub.

De overkapping van Huub.Toch al redelijk wat overkappingen gezien dit jaar. De diversiteit is wel enorm. Dit is een mailtje van Huub, met foto's van zijn overkapping.

Ik bezoek regelmatig je site en zie dat er vele momenteel bezig zijn met een overkapping.
 
Wat me toch een beetje verbaasd is dat vele hele bouwwerken maken, met vele kosten en tijd. Nu is een ronde, beter gezegd niet rechthoekige vijver wat moeilijker, maar toch...............
 
Ik heb al jaren een overkapping, deze heb ik op maat laten maken voor mijn vijver van 4 x 4 meter, het is een op maat gemaakte kap voor een kas. Het materiaal bestaat uit gemoffeld aluminium, groen (kleuren zijn te kiezen) met PC platen van 16 mm.  Ik heb voor deze kap € 1200 betaald.
 
Het grote voordeel is dat deze met RVS bouten en schroeven vast zit en in één  uur gemonteerd en gedemonteerd is, zo sterk dat alle weersomstandigheden getrotseerd kunnen worden. Bij een ronde vijver hoef je eigenlijk alleen een rechthoekig frame te maken waarom de kap geplaats kan worden.
 
Ik heb een foto bijgevoegd, van de vijver in de zomer, en heb er nog eentje gevonden met de overkapping op. Wellicht dat een ander hiervan gebruik kunnen maken, de tuinkasten bouwer zit in Asten (noord Brabant)

PS ben nog steeds op zoek naar een showa naar mijn zin, ik ben erg kieskeurig, mag geen traditionele zijn. Ik heb ook foto bijgevoegd van een mijn showa's, 72 cm, 2,5 jaar, als voorbeeld.

Succes op de danischi veiling, showa SP-302 is mijn absolute voorkeur, met zo'n kwaliteit van huid en bouw en dan ook nog perfect kuchibeni, maar zal wel onbetaalbaar zijn.


Meer afbeeldingen

Reacties

8 reacties tot nog toe

Hehe, ik plan voor mijn overkapping zowat dezelfde als deze te maken :)

Jeroen on 29/11/2011 09:24

Zeer mooie vijver EN planten ,en voor de overkapping ja kost wat maar je krijgt ook wat .grtjs

paul on 29/11/2011 11:25

Erg mooie overkapping moet ik zeggen, maar een vraagje, wat is dat voor een plant Huub die je daar rechts in de vijver hebt.
Niet alleen de overkapping, maar ook de vijver ziet er erg goed uit.

Michel on 29/11/2011 18:09

mooie strakke vijver onder de mooie kap

Johan Frentz on 29/11/2011 19:01

Mooi, en waar heb je deze laten maken, ik zoek er ook een?

patrick on 29/11/2011 20:06

Michel:
Die plant is waterkers, een van de ideale planten (vind ik), groeit als kool en haalt dus veel fosfaat en nitraat uit het water. Het maakt een soort drijfwortels, ik zet in het voorjaar (mei) een stuk of 3 platjes in mijn plantenbak. Daarna moert ik ieder maand flink wat wegtrekken, anders groeit de vijver voor 1/3 helemaal dicht. Het vriest wel dood, maar voor een paar euro koop je ieder jaar ween nieuwe. Het voordeel is dat ve vissen er veel in zitten zoeken, slakjes en wat restanten van korrels. Ze eten er ook van. Mocht jer zelf ook trek hebben; het kasn als groente worden gegeten.

Patric,

Ik heb de de kap laten maken bij Slakas te Meijl.

groeten

Huub on 29/11/2011 20:33

De waterkers vriest in de winter weg,maar als het overkapt is komt het terug ,en hoe!

Johan on 29/11/2011 22:11

WAAR KAN IK DEZE OVERKAPPING BESTELLEN VAN HUUB GR HENK

h.linden on 11/05/2013 13:05