Een eigen paradijs.

Een eigen paradijs.Stilaan begint men af en toe wat filmpjes door te sturen zodat we ook een kijkje kunnen nemen in ieders paradijsje.

Jos en Lizette laten ons een stukje meegenieten van hun koivijver die onlangs opnieuw werd aangelegd, en deze mag zeker gezien worden. Voor zover ik weet werd deze vijver aangelegd door Friso van vijveraccent uit Tilburg, een bedrijf dat zich specialiseert in het bouwen van koivijvers in de regio.

Onlangs kochten ze een aantal koi uit het hogere segment, waaronder ook de fantastische karashigoi van Takigawa, die onmiddellijk de hele vijver als zijn persoonlijke eigendom bestempelde, en sierlijk zijn rondjes trekt in deze ruime vijver, omgeven door een subtiel aangelegde Japanse tuin.

Tevens waren ze zo verstandig om een kohaku van Torazo en een kohaku van Isa tijdens het "Pick and Go" weekend op de kop te tikken. Ik zie ze in het filmpje zwemmen, en kan niet anders dan genieten van onze koi die wij als tosai hebben aangekocht, en nu als nisai deze vijver opsmukken.

Zaterdag besloten Jos en Lizette om zich ook in het Azukari avontuur te storten, en werden eigenaar van 2 heel interessante tosai, waaronder de beloftevolle Sanke van Okawa en een bijzonder hoog gewaardeerde Showa van Momotaro. De begeleiding voor de aankoop van de vissen zal gebeuren door Ben, die hier zijn lievelingsding kwijt kan....het selecteren van hoogwaardige tosai.

Een grote stap voorwaarts, want met deze tosai begeven ze zich toch al een stukje op de weg van de toppers, of de koi die veel inhoud hebben voor de toekomst. Zij doen zich nu te goed aan een verblijf in onze mini mudpond, en het zal bijzonder spannend worden om te ervaren hoe deze eruit zullen komen, begin volgend jaar.

De filmpjes werden vermoedelijk met een telefoon gemaakt, zo zie je maar hoe eenvoudig het is om enkele kortfilmpjes om te vormen tot een aangenaam geheel, voorzien van Japanse achtergrondmuziek, zoals ze me aangaven. Bedankt om ons mee te laten meegenieten van jullie "hofje van Eden."

Reacties

6 reacties tot nog toe

Ik ben blij dat er nog mensen koi gekocht hebben uit deze vijver,ik dacht dat de belangstelling maar pover was dit jaar.
Zoals steeds mijn vraag over de vijver,inhoud,filter.... ,? Hier ben ik steeds benieuwd naar.

Johan on 09/07/2012 09:02

Mooi verzorgde vijver!
Er staat zelfs een bananen boom of is het een palmsoort ?

Gr.Jack.

jack on 09/07/2012 10:45

Lijkt me overduidelijk een palmboom te zijn Jack... Mooie tuin, nog een jonge koivijver maar helemaal niets mis mee! Doe zo verder mensen , jullie zijn de goeie weg ingeslagen!!

@Luc, ik denk dat u regisseur moest zijn geworden! U hebt uw roeping gemist zeker??

kurt on 09/07/2012 11:55

Een hele mooie vijver en netjes afgewerkt met alles eromheen. De grote palmboom is ook erg mooi! Ook ik ben benieuwd naar details van de vijver, inhoud, filter..

Remco on 09/07/2012 17:41

Allereerst bedankt voor de leuke compositie Luc, het is heel mooi geworden. Voor Remco heb ik de gevraagde gegevens: de inhoud is 32 kuub, 2 bodemdrains 1x belucht en 1x winterzijdrain, filter Ultrabead 100 met Whisperflow pomp, 2x Ultrasieve III, plantenfilter 3 kuub, Biotec 36 met Bitron 110c, Aquamax Eco 16000, 2x oppervlakte skimmer Oase. Groeten Jos

Jos on 09/07/2012 20:38

Voor Johan ook uiteraard. Groeten Jos.

Jos on 09/07/2012 20:40