Op bezoek bij Bernd

Op bezoek bij BerndGisteren moesten we naar Interkoi Groningen. Hierover zal in een later nieuwsitem nog een verslag van verschijnen, maar dit wordt door Rini verzorgd.

Toen we na een tocht van meer dan 300 km aankwamen in "Oude Pekela" konden we het natuurlijk niet nalaten om op de terugweg even aan te kloppen bij Bernd in Assen, een koigek in hart en nieren.

Bernd is al enkele jaren bezig om zijn vijver in orde te brengen. Hij doet alles zelf en in zijn tempo, want Bernd moet regelmatig de Noordzee op, om op een booreiland te gaan werken. Zijn moeder verzorgd ondertussen de boel.

De vijver van Bernd is 4 x 4 meter en 2 m. diep. (32 m²). Zijn indrukwekkende "machinekamer" is onder het bungalow huis gebouwd en men kan deze enkel via een steile trap bereiken. Rini kijkt geinteresseerd toe hoe Bernd alles in elkaar heeft gestoken, indrukwekkend in ieder geval. Zijn laatste aanwinst is een bakki shower die hij lokaal heeft laten maken door een kennis. Rini bekeek de bakki en keurde hem goed. Naast het tuinhuisje knutselde Bernd nog een quarantaine bak van 3 m³ in elkaar.

Tussen alle atributen in de tuin, had Bernd ook nog een schilderij staan dat hij zelf geschilderd heeft. Zo zie je maar dat hij ook van alle markten thuis is. Zijn moeder verzorgde ons met een lekker bakje koffie, en na een uurtje konden wij de terugweg aanvatten richten Arendonk.

Toch nog even vermelden dat het een waar genoegen is om in deze streken rond de rijden. De pitoreske dorpjes stralen een zee van rust uit, en in tegenstelling tot onze contreien hebben ze hier nog plaats en groen in overvloed. Het stadskanaal dat door de dorpjes stroomt roept een speciale sfeer op, waar je enkel maar van kan genieten. Het was echt de moeitje om hier eens rond te toeren. Een stopje tussendoor voor een heerlijk "nieuw maatje" en de dag kan niet meer stuk.

Rini, wat hebben wij het soms goed, nietwaar...Meer afbeeldingen

Reacties

4 reacties tot nog toe

Als ik dit zo lees dan begrijp ik ook niet waarom ik van Groningen naar Brabant ben verhuisd maar ja de liefde he,trouwens bernd mooie bakki gemaakt war voor filtermateriaal gebruik je ?.


Willem.

willem on 26/06/2008 10:46

was leuk en gezellig
ps schilderij is door mijn vader geschilderd 8 jaar terug ....
maar luc ik mis wel de foto's van de koi's
hahah
en ik wist niet dat ik een buik had gekregen....dus ga op dieet
groetjes en tot binnenkort in arendonk

bernd on 26/06/2008 10:48

willem ik heb in de bakki 70 bacta home (nanotarro)
maar heb liever het orgineel ....moet beter werken
kan nog plus minus 30 kg in
maar komt met de tijd wel

bernd on 26/06/2008 13:51

Bernd op de show in Hilvarenbeek lag de originele voor €195 per 10 kilo 4 dozen hadden ze nog ik weet niet meer bij wie,misschien dat ze in Arcen staan als je veel op zee zit zoals ik las in Engeland kost het €175 per 10 kilo.


Willem.

willem on 27/06/2008 13:17