Alles aan deze koi klopt.

Alles aan deze koi klopt.Ik had gehoopt om deze kohaku te verkopen, met de bedoeling haar in de groeivijver te kunnen zetten.

Het resultaat zou enorm kunnen zijn volgens ons. Nu 10 maanden oud en 37 cm durven wij de gok te wagen dat deze op het einde van het jaar ongeveer 55+ cm zou kunnen zijn.

Er is eigenlijk niets negatief aan deze koi aan te merken, zelfs het karakter heeft ze mee. In Japan gaan ze steeds uit van de positieve punten van een koi, hier zijn ze gewoon om onmiddellijk naar de negatieve kanten van het beestje te kijken en persoonlijk kan ik maar 1 negatief ding aanmerken, en dat is de prijs.

Ze is duur, dat wil ik best bevestigen, alhoewel dit ook niet helemaal waar is. Laat het ons zo stellen dat het veel geld is, maar duur is ze zeker niet. Ik geef je op een briefje dat, als je dit soort koi in Japan gaat kopen, je achterover valt van de prijs.

Dit doet even niet ter sprake. Ik zoek in principe een slachtoffer dat de gok durft wagen om deze grandioze kohaku aan te kopen. Ik sta open voor ieder voorstel, want ik zou haar toch graag in de groeivijver zetten voor iemand. Alle voorstellen zijn aanvaardbaar, behalve de prijs die blijft wat hij is. Hoe, wat, wanneer, en onder welke voorwaarden wil ik bekijken. Op het einde van dit filmpje zie je haar trouwens nog eens lekker genieten van de waterval, en hier zie je ze samen met een andere grootheid: 1104017.

Alle tosai genodigden doen het overigens uitstekend. Je ziet ze gewoon opfleuren. Ondertussen ben ik ze stilaan gaan voeren, en het klinkt als hemelse muziek in de oren om ze te horen eten. De zware reis is stilaan vergeten, en ze zwemmen al hongerig naar me toe. Ik zou zeggen, geniet er zelf maar even van.

vijver 6
vijver 8
vijver 7 met Daishiro
vijver 6
vijver 8
vijver 8

Meer afbeeldingen

Reacties

8 reacties tot nog toe

Deze Torazo Kohaku,topper in de dop!
Werkelijk een koi met toekomst.
Dus zwager Dik,als je nog een wereldse Torazo zoekt..........

Ziet er verder allemaal lekker gezond uit Luc,goed bezig!

Gr.Jack.

jack on 05/05/2011 10:01

Zwager Dik,als je nog een wereldse Torazo zoekt zul je nog even verder moeten zoeken,want dit is dacht ik een Hoshikin.

willem on 05/05/2011 18:38

@ Willem,nee hoor geen Hoshikin. Torazo sp08 van de Open sale!

jack on 05/05/2011 21:14

Hij staat als Hoshikin in de beschrijving, maar is Torazo...
Drukfouten voorbehouden...

Stefke on 05/05/2011 22:23

Ik weet niet waar deze verwarring vandaan komt. De kweker is wel degelijk Torazo.

luc on 06/05/2011 07:44

Ontdekt...ik zie dat ik bij de detail een verkeerde kweker heb vermeld. Dit moet inderdaad Torazo zijn en niet Hoshikin, zoals je kan zien op het bijgaande certificaat. Bedankt voor de opmerkzaamheid. Als er nog ergens foutjes in staan kan je het gerust doorgeven hoor...er is zoveel informatie die ik moet toevoegen dat een foutje snel is gemaakt.

luc on 06/05/2011 07:49

Het is inderdaad een geweldige vis. De prijs is inderdaad fors. Maar niet abnormaal voor een vis van dit kaliber. Als ie 55 cm is kost ie wellicht het 3 voudige !!!!!!

Wim on 06/05/2011 17:28

hallo wat is een forse prijs ?

jan on 10/05/2011 21:33