De duurste nisai ooit geveild.

De duurste nisai ooit geveild.Kan het nog mooier....de dag dat ik naar de veiling kom gaat de duurste nisai ooit geveild van de hand.

Helaas zijn dit een paar maten te groot voor mij, want de nisai bracht zo maar eens eventjes 4 500 000 yen op of omgerekend ruwweg 35 000 euro. Ik weet niet of de eigenaar mag genoemd worden, maar de koopster in dit geval was een Thaise mevrouw en die moest de nisai persé hebben. Er werden enkele koi boven 3 miljoen, enkele boven 2 miljoen en enkele boven 1 miljoen yen verkocht.

Voor de grote kanonnen kan ik niet meedoen, maar het is me toch gelukt om enkele zeer goede nisai met stevige body en goede patronen te pakken te krijgen, alhoewel het zweet me regelmatig uitbrak. Al de koi die ik gekocht heb zijn vrouwtjes uit de top bloedlijnen van Momotaro. Koisan was ook aanwezig en hij had heel graag de Yondan kohaku aangekocht. Wij hebben dan ook niet meegeboden, alhoewel ik best bereid was om serieus mee te gaan....helaas, maar het is koisan gegund. Je moet af en toe een andere dealer ook eens iets gunnen.

Ik zal straks een reportage zetten op de website over de veiling van Momotaro. Nu krijg je een overzicht van de koi die ik wel heb kunnen kopen. Ik hoop er mijn klanten een plezier mee te doen, want de nisai die ik gekocht heb behoren echt tot de potentiele goede koi van Japan. Het zijn helaas niet de grote kanonnen, maar ik ben al blij om deze te pakken te krijgen.

Al deze koi zullen 2 November binnenkomen. Nu wil ik het zo doen, dat al mijn klanten die dit jaar koi bij mij hebben gekocht voorrang krijgen om eventueel een koop te plaatsen. Ik beloof je dat de prijzen niet de pan uit zullen rijzen, maar ik wil de prijzen op dit moment enkel gaan doorgeven aan mijn klanten. Iedereen die dus mijn nieuwsbericht leest, kan me mailen op mijn emailadres luc_borgmans@hotmail.com en vanaf zondag terug op mijn normaal emailadres, om een optie te nemen op de nisai die op de foto's aangeduid zijn, en waarvan ik een link geef naar het desbetreffende filmpje. Ik wil er nogmaals op drukken dat deze koi in de handel normaal niet makkelijk te krijgen zullen zijn.
Het zijn ook allemaal 100 % gegarandeerde vrouwtjes.

Vrouwelijke Oyakoi kohaku: Sensuke bloedlijn 88 cm (wordt uitgesproken Senske)
Vrouwelijke Oyakoi Sanke: Ryu bloedlijn 87 cm en Momoko bloedlijn 90 cm.
Vrouwelijke Oyakoi Showa: Bloedlijn van de laatste baby van Shiro Showa

Link naar de bijhorende filmpjes van de koi die ik gekocht heb op de veiling.

Kohaku:
kohaku nummer 4
kohaku nummer 5
kohaku nummer 8
kohaku nummer 16
kohaku nummer 20
kohaku nummer 32
kohaku nummer 35

sanke:
sanke nummer 9
sanke nummer 21
sanke nummer 27
sanke nummer 28

Showa
showa nummer 6
showa nummer 7

Helaas kon ik de topshowa's niet op de kop tikken.Meer afbeeldingen

Links

Reacties

8 reacties tot nog toe

Wauw Luc,
Wat een prachtkoi toch! Was het een beetje genieten op de veiling?
Ik zal je gelijk een mailtje sturen met de gewenste nummers....
Ik ben zeer benieuwd!
mvg
Ton

Ton Janssens on 25/10/2007 10:56

aan David S.
David ik heb je emailadres hier niet bij de hand. Stuur even een mail naar luc_borgmans@hotmail.com dan zal ik je verslag uitbrengen.

luc

luc on 25/10/2007 11:30

he luc,die showa nr 6,is volledig mijn keuze wel,maar de prijs zal iets andres zijn!!

greetz rudy

rudy on 25/10/2007 17:11

ja hoor! Ik heb gekozen voor sanke 28. Deze is dus in het voorjaar in almere te bewonderen. Prachtige koi luc. Ik ben er heel blik mee. Mvg ton

ton janssens on 25/10/2007 20:31

goeie keuze ton..jammer genoeg kon de beste sanke niet aangekocht worden..ik denk dat dit er ook 1 is die in de miljoenen yen is gevallen..maar dit is zeker een PLAATJE van een vis!

Interkoi Zwolle on 25/10/2007 20:47

Hallo Mathijs heb je al een keuze gemaakt ? Of moet ik je weer voor zijn? Het zijn weer geweldige vissen Luc je hebt weer goede smaak en hoop ze gauw in Arendonk te zien.

bj on 25/10/2007 21:57

hoi luc ongelooofelijk die kohaku nr vijvendertig prachtige playgirl van het jaar als deze dame naar belgie komt zal ik zeker op de vip loge komen kijken bezorg me een tiket en k zal er zijn groetjes en nog veel plezier in japan groetjes marco

marco on 25/10/2007 22:06

Hey Marco / Luc,

Ja leuk, ik kom ook op de vip loge, ... Wanneer komen ze binnen ?

Robby on 26/10/2007 17:21