De keuze van Gerry.

De keuze van Gerry.Gerry maakte van de gelegenheid gebruik om zijn aankopen voor volgend jaar vast te leggen.

Als trouwe klant liet hij deze kans niet onbenut, en zijn keuze was vrij vlug gemaakt. Om enkele vergelijkingen te maken, liet ik hem nog enkele andere koi uit dezelde reeksen zien, om zijn beslissing nog wat moeilijker te maken, maar Gerry bleef bij zijn beslissing.

Dit filmpje laat je zien welke het uiteindelijk zijn geworden, en ik kan zijn keuze alleen maar ondersteunen. Toch kan je zien dat al deze koi die gebowld worden er uitstekend uit zien, en volgens mij ook zeker hun geld waard zijn.

We worden verwend met zacht weer in deze tijd van het jaar, en het blijft daarom een goede keuze om nu nog uw koi aan te kopen. Het werkt tweëerlei. Ik ben blij dat er nog een aantal koi weggaan, en ik kan mijn budget voor mijn nieuwe aankopen verhogen, en bovendien zijn jullie er goed mee.

Wat ik ook nog wel wil doen is jullie ook nog even laten meegenieten van mijn nieuwe bewoners, die ondertussen hun opvangvijver hebben verkend. Als je tijd hebt en 3.20 minuten van je kostbare tijd kan uittrekken, ga dan even rustig voor je computer zitten en geniet even van deze kostbaarheden.

Tancho sanke van Sakai SFF 2010 - 65 cm

Sixth Sence of SSS van Sakai SFF - 81 cm, een natte droom.

Showa 1209004 van Ueno.
Een zuivere showa met voldoende verdeling van de 3 kleurend. Het sumi op het hoofd geeft deze showa een krachtige uitstraling, terwijl het grote hi patroon een ordelijke indruk geeft. Net zoals meerere Ueno showa, zijn dit koi die altijd een mooie verschijning zijn in je vijver en die het nodige karakter legt in je verzameling. Het worden geen reuzen, maar wel mooie vijvervissen.

Ginrin Kohaku van Momotaro.
Bloedmooi zijn deze ginrin kohaku van Momotaro. Ja, ik weet het, ginrin is niet gewild, maar ik blijf ze graag zien. Bekijk deze body maar eens goed, en projecteer dit fenomeen maar eens naar 70 cm, dan weet je toch niet meer wat je ziet ? En ja hoor, ik heb het hi op de vin ook gezien...hij moest maar eens perfect zijn...

Showa 1209007 van Ueno.
Oeps dit is andere koek. Deze showa blijkt 100% vrouwelijk te zijn en met een patroon waar je eens de wenkbrauwen bij op moogt halen. Dit zou wel eens een verschrikkelijk mooie kunnen worden. Zwart -rood - wit en dit perfect in balans naar achter in kaart gebracht. Goede body en beenderstructuur. Als jij het niet wist, dan weet ik het wel.

Kohaku 1201042 van Taniguchi.
Eén van de betere kohaku van Taniguchi wat betreft de huidkwaliteit. Dit doet de waarde van de koi sterk stijgen. Let op de luster en de glans in combinatie met het sterke hi dat van voor naar achter van dezelfde intensiteit is. Als je hem ziet zwemmen zou je denken dat het een doitsu is, zo goed is de huidkwaliteit.

Shiro Utsuri 1209017 van Marudo.
Neen, je zou het niet zeggen, maar als je deze utsuri koopt die er nu niet uitziet, en de mogelijkheid zou bestaan dat het een vrouwtje is, dan ben je nog niet aan het einde van je latijn. Dit zijn de shiro's die volop voor verrassingen kunnen zorgen. Deze shiro is zeker de moeite waard om aan te kopen.

Reacties

14 reacties tot nog toe

Een mooie keuze gemaakt Gerry.
Ja en breng die sff ook maar :) .Als je daar niet mee scoort weet ik het niet meer .

johan on 19/10/2012 08:05

Rare naam Sixt Sence. Ik begrijp de 2 SS'n, maar niet de achterliggende gedachte.

Marc on 19/10/2012 08:50

Hoi Marc, het verhaal gaat zo.
Op een bepaald ogenblik vroeg Joachim aan Kentaro welke selectienormen hij op een bepaald ogenblik toepast om zijn beste vissen te selecteren.

Zijn antwoord was dat het zijn "sixth sence" was, ofwel zijn zesde zintuig dat hem bepaalde beslissingen deed nemen. En dat is een waarheid als een koe, want eigenlijk zeg ik altijd hetzelfde...je hebt het of je hebt het niet.

deze Sanke heb ik dan ook de naam Sixth Sence gegeven, omdat het onze Sixth Sense is, en de 2 SS'n kwam dan nog eens mooi uit. Sakai Sff. (snap je de fantasie)

Bovendien werden vroeger de hippe sportscars ook aangeduid met SSS. Eén van mijn eerste wagens in die jaren was een Datsun 160 J SSS, een knalgele met brede aluminium velgen en zwarte striping met van die grote koplampen...show hoor, in die tijd. Het heeft er niets mee te maken, maar de achterliggende gedachten zijn er toch...

luc on 19/10/2012 08:55

Rare naam of niet,deze Sanke heeft het!
Over een goede bouw gesproken...

Gr.Jack.

jack on 19/10/2012 09:50

Ueno 1209007....zet die eens in een goede vijver met algjes en lage bezetting! Jongens...koi met toekomst.

jack on 19/10/2012 10:00

Zoals altijd werden we weer zeer hartelijk ontvangen door Luc in Arendonk.
En was het weer even gezellig buurten bij een bakkie koffie.
Mijn keuze was niet zo moeilijk omdat ik de foto's en filmpjes van de vissen al een tig aantal keer had bekeken op de site, en die geven goed weer van hoe de koi er in werkelijkheid uitzien.
Ik ben er dan ook erg mee in mijn nopjes. En dan aan deze prijzen is het al helemaal niet zo moeilijk want die zijn meer dan goed te noemen.
Dus voor degene die nog twijfelen......................
Ook nog even de SSF Sanke kunnen aanschouwen, tjonge jonge wat een kanon zeg.....om van te kwijlen. Maar goed daar kan ik alleen maar van dromen.
Al met al was het voor mij een zeer geslaagde dag.

Gr. Gerry

Gerry on 19/10/2012 10:22

Verdomme Luc , nu is men toetsenbord stuk door al dat kwijl...
Zo zie ik ze graag de SFF! Wat een sanke, WOW! Alsook de Tancho sanke....
Dat is echt een kanon om te knallen lijkt me.
De verkoop loopt goed zie ik, dit is dan ook een prachtactie van Interkoi!

kurt on 19/10/2012 15:37

Dat had ik willen zien Johnny Luc,zat er dan een Marina naast ook?

johan on 19/10/2012 16:33

nog altijd dezelfde Johan....en ik ben er nog altijd blij mee...

luc on 19/10/2012 17:27

op zijn antwerps gezegd: bangelijke sanke hihihihi

rudy on 19/10/2012 18:02

Hmmm, SSS haar body is niet mooi evenwichtig, en er komt sumi door het beni heen.
Voor een prikje wil ik ze wel in mijn vijver zetten ;-p

Jeroen on 19/10/2012 19:52

Wat een geweldige SFF SANKE is dat, hier moet je sanke met hoofdletters schrijven. De Tancho ssanke mag er ook wezen.

Jent on 19/10/2012 20:35

Die jumbo SFF sanke: Ik zeg niets . . . , als dat niet veel zeggend is!

Tenzij: de zoveelste super verrassing in een paar weken tijd. En deze
dan zo maar even als tussendoortje gepresenteerd, alsof het om een prullevisje zou gaan. Spijtig ook dat we vooralsnog geen info krijgen over de bloedlijn.
Echte of valse bescheidenheid, wie zal het zeggen, maar hier steekt volgens mij meer achter . . . :-). Wait and see!

Martin on 19/10/2012 23:41

Martin is back

Johan on 20/10/2012 07:55