Een waardig afscheid.

Een waardig afscheid.Het was de laatste zaterdag van de maand januari dat ik open was, en ik zal deze dagen missen.

Ik kreeg echter het bezoek van een groot aantal bijzonder aangename mensen. De confrontatie België - Nederland is een vast gegeven en zorgt soms voor de meest prettige situaties.

Centraal gisteren stond Filip stond in de belangstelling. Hij werd 50 en dat moest gevierd worden. Filip had 2 lekkere taarten meegebracht, waarvan eentje gedecoreerd met de foto van de kohaku die hij aangekocht had. Ieder heeft ervan genoten, en ter ere van je 50ste verjaardag even dit kleine gedichtje speciaal ter ere van jou Filip:

Je jonge leven ging zo vlug voorbij..
Kijk niet meer terug, dat is voorgoed voorbij.

De beste jaren komen nou,
Dus geniet maar gauw

Al wordt je ouder en grijs,
Niemand brengt jou meer van de wijs.

Kom nog dikwijls naar Arendonk gelopen
zodat ik nog veel koi kan verkopen.


Eén van de belangrijkste feiten van de dag, was de eerste koi die huiswaarts ging. Vermoedelijk komt deze op een bijzondere plaats terecht, maar veel is er mij niet van bekend. Franky heeft een binnenvijver waarbij schijnbaar het reversed osmose verhaal centraal staat.

Laat ons eerst de sanke zien die naar zijn nieuwe thuis ging. Deze Momomatro mannelijke sanke heb ik gekocht op de veiling in oktober 2013 en toen was hij 68 cm. Ik moest hem toch eens meten om te zien of hij zijn verblijf goed had doorstaan, en na meting kwam ik op minimaal 73 cm uit, en ik was geneigd om hem het predikaat 74 cm te geven, maar laat het ons op 73 cm houden. Niet slecht op 3 maanden voor een grote koi, na een frusterende reis en quarantaine periode...

Dit filmpje van de sanke is van bij aankoop. Let vooral op het sumi, en vergelijk dit met het voorgaande en het volgende filmpje. Dit is wat we graag zien denk ik.Een ander filmpje is van een maand geleden, en volgens mijn bescheiden mening moet je vooral kijken naar de lengte punch die ze in dit filmpje gemaakt heeft, alsook de ontwikkeling van het sumi.

Compilatiefilmpje van de sanke. Wat ik nu persoonlijk het beste vind van deze sanke, is vooral het opkomende fukurin, en de op dit ogenblik nog doorzichtige vinnen met het opkomende tejime, wat er voor mij op duid dat deze nog veel in petto heeft. Als men de body op deze sanke kan toveren, wat ik nu een beetje mis achter de vinnen, en je combineert dit met de goede ontwikkeling van de lengte en het sumi, dan zijn niet veel woorden meer nodig.

Even ter bevestiging voor de ongelovige thomassen. De meetbak is een originele polyester meetbat en de maten zijn gecontroleerd op echtheid. Franky is er zeker van dat deze ver boven de 80 cm gaat eindigen en ik kan niet anders doen dan hopen dat ik wat meer info over de vijver met foto's ontvang, en nadien een update van de koi als hij de 85 cm aantikt. Ik heb hem dan ook de eer gegeven dat deze sanke in mijn beste (lees dure) bowl uit japan mocht rondzwemmen. (ik heb er nog 4 van deze.....bowls)

Plotseling werd ik overspoeld door klanten, en was het tijd om even naar enkele koi te kijken. Ik bowl alleen op zaterdag, en liefst zo weinig mogelijk, maar als er potentiële klanten zijn dan moet ik natuurlijk proberen te verkopen...het zit in de aard van het beestje...

Eén van de beste sanke uit de Sakai FF reeks werd gebowld en verkocht aan Paul en vrouw. Ze hadden niet veel tijd nodig om te beslissen, want ze waren al snel overtuigd van hetgeen ze zagen. Een bijzondere interessante toekomst zal deze sanke tegemoet gaan, want deze wil ik zeker en vast opvolgen om haar evolutie te kunnen zien. Het gaat hier vooral over het onderliggende sumi dat binnen 2 jaar moet verschijnen. Ik heb hun nieuwe vijver op foto gezien, en dat ziet er picobello uit. Het is niet zo heel ver uit de buurt, en dat mag ook wel eens voor de verandering. Ze hebben beloofd om eens wat foto's door te sturen....

Een man naar mijn hart, een man uit één stuk is Dio. Ik kreeg contact met hem via facebook, en hij stelde me enkele vragen, en zo leerde ik hem kennen. Dio en Niels kwamen uit het verre Noorden om ook eens kennis te maken, en hij beantwoordde dadelijk aan de uitstraling zoals ik me hem voorgesteld had. Het was me dan ook een genoegen om hem te leren kennen.

Bart en Marc kwamen ook nog eens kijken, en ik verdenk er Bart van dat hij zijn oog heeft laten vallen op deze showa van Ninja uit de Sakai FF stal. Normaal doe ik het niet, maar ik heb nu toch de showa van Marcel erbij gezet, want hij moet van Zeeland komen, en ik denk dat ik hem er een plezier mee doe om de positieve ontwikkeling van zijn showa ook eens te tonen. Bij deze Marcel, je showa....Body is zeer positief ontwikkeld en het sumi gaat de goede kant uit. Neem rustig je tijd om deze showa te laten ontwikkelen en je hebt een beauty van een koi.

Last but not least de bijzonder goede sanke van Sakai FF die moeilijker te verkopen is, wegens de prijs, maar die een geweldige toekomst tegemoet gaat. Bekijk het hoofd, bekijk de huidkwaliteit en bekijk het sterke sumi van deze koi die enorme potentie heeft.

Er waren nog meerdere mensen die een bezoek brachten, en ik ben dankbaar voor de fijne zaterdag. Martin zorgde zoals steeds voor de interessante pittige discussies, ik zorg voor de koi en de koffie, Filip zorgde voor de lekkere taarten, de klanten zorgde voor de nodige sfeer, en de combi-aanbieding lokte ook de nodige klanten. Ik heb wel aan Martin gevraagd of hij alstublieft nog eens wil reageren op de nieuwsitems, want iedereen die hem kent mist zijn onmisbare commentaren, die doorspekt zijn van ironie en sarcasme. Je moet al een ingewijde zijn als je deze moet begrijpen, maar ik heb Martin beloofd dat iedereen die zijn commentaren graag leest, weerwoord zal geven...de bal ligt dus weer in zijn kamp...

Ik vertrek dinsdag voor enkele weken naar de zon. het is er momenteel 30° en ik zal iedere dag aan jullie denken. De nieuwsitems zullen minder frequent verschijnen, maar ik zal toch trachten om af en toe iets te posten. Zaterdag 1 februari ben ik terug van de partij en is iedereen weer welkom.

Meer afbeeldingen

Reacties

12 reacties tot nog toe

@ filip gefeliciteerd!
@ martin hoop je terug te zien op de site!
@luc veel plezier in de zon !!!!!!!!!!!!pascal on 12/01/2014 08:26

Beloftevolle koi doen hier de revue....Prettige en een liefdevolle reis Luc naar mijn droomland! Waar ga nu weer? Koh Samui of Phi-Phi Island?

kurt on 12/01/2014 09:12

Super leuk het filmpje van de showa's
Wat ziet ze er goed uit en ontwikkeld heel netjes in zo een korte tijd
Ben er heel blij mee .
Bedankt voor het tonen luc en een hele fijne vakantie

marcel w on 12/01/2014 09:40

Hallo Luc,

We werden hartelijk ontvangen door u en wat het leukse vond is dat u me gelijk herkende.
We hebben mooie hq mooie koi gezien en gehuisvest in groote vijvers en niet tevol met koi.
We hebben leerzame gesprekken gehad en het was gezellig onder genot van een bakje koffie.
Je zal me zeker terug zien.
Dankje luc voor de leerzame middag.

Dio on 12/01/2014 09:54

Het was een fijne zaterdag met de nodige animatie. Bedankt voor de toffe dag. Luc, een prettige reis toegewenst en tot ...

Roland on 12/01/2014 10:42

luc,
alvast bedankt voor de goede ontvangst en goede zorgen voor hem en alle koi trouwens(topacamodatie)
filip, nog eens proficiat via deze weg en spijt dat ik niet wat langer kon blijven wegens nog andere verplichtingen om van die lekkere taart te proeven
doen we nog wel eens over daar, hopelijk met de rest van mijn koibuddy s erbij :-)
hij doet ondertussen zijn rondjes en kwam bijna onmiddelijk korrels slurpen, iets wat ik graag zie, dominante koi kwa voergedrag, eind dit jaar een update luc :-)
tja die bowl he haha letterlijk een luxe ,maar ik gebruik die van mijn maatje peter wel, is een pak goedkoper voor mij haha
nogmaals bedankt en tot later.

ps filip, martin ook van julle males een update he eind dit jaar, belangrijke leerstof voor mij :-)

grtn

franky on 12/01/2014 13:10

Gefelicitaart he filip nu ben je half antiek haha , en iedereen ook veel geluk met de aangekochte koi .Het zal weer supergezellig geweest zijn daar ?!
Hier was het veel minder zoals ziek gaan werken in het weekend voor een aalmoes maarja er komen ook nog vele goede dagen zeker . grtjs

paul on 12/01/2014 15:10

fijne vakantie gewenst Luc.

stephan on 12/01/2014 17:37

Gefeliciteerd Filip! Tof een taart met de kohaku.. Vind het ook mooi dat je mijn advies gevolgd hebt voor die vis... daar ga je alleen maar van genieten!

Luc... fijne vakantie! Ook aan Raymonda!

Matthijs on 12/01/2014 19:50

Wederom was het gisteren super tof bij Luc.
Bij mijn aankomst was Luc juist één van de twee (prachtige) verkochte mannelijke momotaro sanke aan het bowlen.Deze éne was bestemd voor Franky die hem kwam ophalen.We waren met zijn drie getuige dat hij op drie maand tijd maar liefst een dikke 5cm aan groei gewonnen had,gewoon niet normaal:-) en dat sumi..... Gewoon prachtig!! Man,wat zou ik deze graag binnen een jaartje eens terug willen zien!! Veel succes Franky!!
Dan was het tijd om een stukje taart aan te snijden,en al moet ik het zelf zeggen,het was best lekker.(Luc vond het trouwens ook zulle).Omdat het effe een rustig moment was kon ik Luc om raad vragen, want ik ben zinnens om mijn vijver te vernieuwen.Waarvoor dank Luc!!!
Nadien begon het druk te worden,wat ik wel fijn vond.ik maakte kennis met Ido-Niels-Bart en Marc.Allen uit Nederland,leuke mensen!!Er werden enkele koi gebowld waaronder een SFF sanke waar ik ook een boontje voor had!! Ik hoopte stiekem dat ie niet verkocht zou worden,maar helaas Paul en zijn vrouwtje waren meteen verkocht.Ik kon ze geen ongelijk geven natuurlijk!!! Echt een mooie koop gedaan,proficiat Paul.
Waar ik op hoopte was om uiteindelijk eens te mogen kennis maken met Martin.En ja....waarop ik hoopte werd waarheid.Ik moet toegeven dat ik best wel een beetje zenuwachtig was,maar dat was voor niets nodig achteraf gebleken.Het klikte gewoon!!! Ondertussen was Luc tesamen met Roland en Rita er ook komen bijzitten.Wat kan een mens nog meer wensen!!!!! Ik heb maar efkens van vier KOIGROOTHEDEN erg goede en zeer nuttige informatie mogen ontvangen.De tijd vloog voorbij,het was zes voor ik het besefte.Dan maar huiswaarts!!
Het was weer een zaterdag om niet snel te vergeten!!!!
Luc,geniet nu maar van je welverdiende vakantie!!
Vrienden bedankt voor jullie felicitaties!!!!!!!!

Filip on 12/01/2014 21:48

Zo, dat is weer een mooie koi dag geweest. Ik zou ook komen maar was helaas verhinderd..toch wel jammer, had graag mijn sanke nog eens live bewonderd en iedereen ontmoet. Luc, fijne vakantie!

tom on 12/01/2014 22:27

En de Martin, die overschouwde het hele gebeuren en zag dat alles weer goed was, nietwaar Martin?
Alleen maar te hopen dat hij oren zal hebben naar de verzuchtingen van Luc en vele anderen, en zich snel weer in de reacties zal moeien.

Paul on 13/01/2014 00:22