En Toon vond het goed.

En Toon vond het goed.Als er kinderen bijzijn, zet ik ze altijd graag op foto.

Dennis, je weet wel, de man van de soragoi van 80 cm. zocht nog enkele betaalbare visjes om in zijn quarantainebak te zetten om de winterdagen door te brengen.

De promotie waar ik de laatste week mee bezig ben, heeft hem ertoe aangezet om nog eens een bezoekje te brengen aan Interkoi. Dit resulteerde in de aankoop van 2 kohaku van Taniguchi. Ik ben benieuwd of hij hier ook koi van 80 cm van kan maken...

In het begin van het filmpje krijg je nog een overzicht van de koi die in de promoties zitten. Ondanks het feit dat ik de promoties veel te goedkoop vind, zijn ze helaas noodzakelijk dit jaar om het bestand op peil te houden en het budget voor nieuwe aankopen opnieuw op punt te stellen.

Het was gisteren een drukke bezoekdag voor koi, en dan kan ik het ook niet laten om nog enkele filmpjes te maken van koi die de moeite zijn om te bekijken. De showa van Yamatoya, met de fantasierijke naam kurochocho, wat zoveel als zwarte vlinder betekent, zwemt nog steeds bij mij rond. Onbegrijpelijk, maar waar. En wat te denken van deze krachtige ginrin showa van Yamamatsu...

Deze bijzonder goede kohaku vond echter zijn nieuwe baasje, en die zal er trots op zijn. Ik ben blij in zijn plaats, want het is een zeldzaam mooie kohaku.

Ondertussen ga ik nog proberen om enkele koi te verkopen:

Kohaku 1112045 van Taniguchi.
Een kohaku met toch wat toekomstperspectief als je er wat verder door wil kijken. Als de koi groter zal worden, en de witte zones het hi gaan dragen, zou je wel eens een interessant patroon kunnen zien ontwikkelen.

Kohaku 1112010 van Taniguchi.
Interessant patroon...dit wordt zeker een mooie kohaku later in je vijver.

Kohaku 1112028 van Taniguchi.
Enkele minpuntjes bepalen helaas deze kohaku met een bijzonder goede huidkwaliteit. De sumispot was niet gewenst, maar je zult ze erbij moeten kopen. Voor sommigen een doorn in het oog, voor anderen maakt het niet uit. Toch wordt dit een mooie vijvervis.

Ginrin Kohaku 112002 van Momotaro.
Klein, fijn, edel en sierlijk. Zoals de meeste ginrin, zijn hier weinig liefhebbers voor, maar ik blijf het proberen en zal ze blijven aanbieden.

Showa 1204028 van Kanno.
Voor dit soort koi moeten er ook mensen zijn die interesse hebben. Het zijn echter mijn koi niet, daarom ook deze wegggeefprijzen, en wie weet.

Al de koi die mijn hart niet wegdragen zullen automatisch naar 50 euro gezet worden de volgende dagen met 5 euro per dag. Wie interesse heeft om deze aan te kopen, moet de knoop op tijd doorhakken. Misschien halen ze de 50 euro, misschien niet...wie weet...

Meer afbeeldingen

Reacties

4 reacties tot nog toe

Hoi Luc,

Dank je wel voor de aankopen van deze toch zeker aantrekkelijke taniguchi kokaku's en ik zal je een foto sturen als ze 80cm ;-)zijn maar voor degene die nog een echt een mooie koi willen voor een zeer aantrekkelijke prijs dit is jullie kans. Luc is zeker niet flauw met onderhandelen voor deze resterende koi. Doe je voordeel ermee.. Gr Dennis

dennis on 24/10/2012 08:36

Mooie Kohaku... dat mag je zeker zo zeggen!

Arjan on 24/10/2012 09:01

mooi visje, en luc flauw: niet echt

johan frentz on 24/10/2012 12:20

En ons menneke, nu al koi fan!!! Een new fan @interkoi leuk voor later, dank je wel Luc!!

Chantal on 25/10/2012 00:16