Klein maar fijn.

Klein maar fijn.Zoals je weet vinden wij het ontzettend interessant om enkele kleinere koi speciaal te selecteren om in Ben's Bakje te laten opgroeien.

Bekijk rustig het filmpje om een eerste indruk op te snuiven.

Tussendoor is het dan de moeite om deze eens in het nieuws te zetten om te zien hoe deze beloftevolle koi het doen. Beloftevol in de zin van goede kleine koi voor een aannemelijke prijs. Op het ogenblik dat ik ze nu in het nieuws zet, zijn ze ook te koop, zodat mensen die interesse hebben mij kunnen contacteren.

Wat zijn de voordelen van deze koi ? Ten eerste is er het feit dat ze speciaal geselecteerd zijn door Ben, en ook speciaal door hem worden begeleid. Meestal gaan ze in zijn mini vijvertje waar ze in bepaalde omstandigheden miniteus verzorgd worden. Een niet te onderschatten voordeel.

Ten tweede zijn het ook dikwijls koi die niet tot de gosanke klasse behoren, omdat wij weten dat hier ook vraag naar is, maar dat ik minder makkelijk aankoop. Deze behoren ook tot de mindere prijsklasse. Ten derde is er de mogelijkheid dat Ben ze verder begeleid tot 1 oktober, een keuze die je uiteindelijk zelf moet maken.

De koitjes die je op het filmpje ziet zijn respectievelijk een asagi, een orenji ogon, een kigoi, een karashigoi, een shiro utsuri, 2 zeer leuke en goede chagoi. De laatste die je ziet is een uitzonderlijke mooie Gin Hi Utsuri, zo ziet deze eruit, maar is wel degelijk een Hi Showa, te zien aan de witte uiteinden aan de vinnen. Maar wel bijzonder mooi. Ze zijn allen tussen de 22 en 30 cm op dit ogenblik.

Gisteren gingen er weer een aantal koi naar huis, waaronder de fraaie en speciale showa van Kanno, die naar Harold vertrok. Harold is een bijenkweker of imker met een mooi woord gezegd, en gisteren kregen we wat meer informatie over deze bijzondere hobby, die blijkbaar ook bijzondere interessante facetten heeft. Een verzoek om hem eens te bezoeken werd dankbaar aangenomen, dus binnenkort mag je je aan een verslagje over bijen en honing verwachten.

Ook interessant is om te weten dat Harold de eerste GC van Arcen is geweest in 1996 met een Shiro Utsuri, zoals je kan lezen in het bijgevoegde nieuwsitem.

Alle koi zijn ondertussen uit Quarantaine, en het werd tijd dat we ze eens zouden buitenzetten, zodat ze in de vrije natuur verder kunnen genieten. Een kort filmpje geeft je een overzicht van de opnieuw gevulde vijver, voorzien van gezonde algen. Ze zijn klaar om te worden verkocht.
Ter informatie: ik ben vandaag open tot 12 uur.

Meer afbeeldingen

Reacties

11 reacties tot nog toe

Hoi Luc,

ik zoek al een tijdje een kigoi,

mag ik vrgaen wat de kigoi kost?

rene on 24/06/2012 09:16

Stuur me een mail rene

Luc on 24/06/2012 09:41

Ik zal de prijzen hier vermelden, dat is misschien makkelijker:

Benigoi -Marudo - 20 cm: 95 euro
Kigoi - Marudo - 25 cm: 125 euro
Orenji ogon - Marudo - 25 cm: 125 euro
Shiro utsuri - Marudo - 20 cm: 145 euro
Asagi -Marudo - 20 cm: 95 euro
Chagoi - takigawa - 25 - 30 cm: 225 euro
Chagoi - Marudo - 25 - 30 cm: 225 euro
Hi utsuri of showa - Fiji oomo - 25 cm: 350 euro
Showa -Fuji oomo - 30 cm: 495 euro

Als de koi nog moeten blijven tot 1 oktober, dan komt er 50 euro bij.

Van de showa komt er straks nog een filmpje, en dan blijven er nog 3 showa van Isa in de koelkast...(35-40 cm)

En hier het filmpje van de showa

luc on 24/06/2012 12:20

Hoi,
Leuke visjes ben benieuwd naar de showas van Isa.
Oja hoe kan het Luc dat ik een paar filmpjes niet op mijn Apple telefoon kan zien?
Zoals het fimpje van Ben zijn bakje.

Jurian on 24/06/2012 15:13

De kigoi is een mooie, wie weet komt er nog wel eentje in mijn vijver te zwemmen. Ik vind namelijk de Yamabuki ook erg mooi (niet getoond). Het mooie van de kigoi vind ik de donker gele kleur...

Arjan on 24/06/2012 15:25

Jurian, ik denk dat dit aan de muziek ligt. Deze mag ik normaal niet gebruiken... :(. Kijk thuis maar op je PC, dan lukt het wel.)

luc on 24/06/2012 18:32

Waarop heeft Ben zich toegelegd om deze te selecteren.

Johan on 24/06/2012 21:46

moet je even aan Ben vragen Johan...maar eigenlijk zou het dijdelijk moeten zijn.

luc on 24/06/2012 23:06

"Goede kleine koi voor een aannemelijke prijs" is wat ik gelezen heb.Maar mijn vraag is ,waar let je eigenlijk op als je koi selecteert uit de niet go-sanke groep.

johan on 25/06/2012 08:03

Hoi Johan.
Zoals bij elke koi is ook hier de body het allerbelangrijkste, want ook tussen de goedkopere koi zit een beste en een slechste.
Bij de 1 kleurige is het belangrijk dat de keur egaal is en geen gekke vlekken vertoond. Het netpatroon moet mooi egaal zijn en als het kan de schubben mooi egaal zonder verschil in groote of bezetting.
Bij asagi is het erg belangrijk dat de schubben op de zijdestreep mooi egaal lopen op een lijn ,ook het netpatroon en fucurin moeten goed aanwezig zijn .
In het geval bij deze shiro is gelet, dat het wit ook mooi zuiver wit is en dat het onderliggend sumi patroon zo opkomt dat er later een erg mooi verdeeld patroon ontstaat.


Groetjes ben.

ben on 25/06/2012 09:26

Dank u voor deze uitleg Ben.weeral een beetje wijzer geworden.

Johan on 25/06/2012 20:31