Koninginnedag was perfect.

Koninginnedag was perfect.Vierden ze in Nederland Koninginnedag, voor ons is 1 mei een feestdag (dag van de arbeid) en heeft iedereen een overbruggingsdag genomen, m.a.w. een verlengd weekend tot woensdag.

De tijd was gekomen voor 2 tosai showa van Momotaro om naar huis toe te gaan. Marco en Peter hadden koninginnedag uitgekozen om hun koi te komen ophalen.

Om dit op film te zetten is normaal, maar ditmaal waren mijn kleinkinderen Lisse en Sander van de partij, die zich even konden amuseren met de visjes. (uiteraard na ontsmetting van hun handjes). Ze hadden er duidelijk plezier in. Op het einde van het filmpje zie je nog even het soragoike van Johan, die ze voor de aardigheid sorake gedoopt hebben.

Beide showa waren intussen een 4-tal centimeter gegroeid en dat is toch niet onverdienstelijk op 3 maanden en dit tijdens de opvangperiode. Onze voorspelling is dan ook dat de grootste toch 55 cm zou moeten aantikken op het einde van het jaar.

Morgenavond is het tijd voor de laatste partij koi dit voorjaar, en toch weer wel een levering die kan tellen. Er zijn een aantal koi bij, die intussen al 3 jaar mudpond achter de rug hebben, maar ook de 80 cm hebben bereikt. Het zijn spannende dagen.

Een sanke die toch wel indrukwekkend is, en waar ik even stil wil bij blijven staan, is deze Godan Sanke. De koi heeft nog geen naam, maar "Godan" als naam blijkt me best aardig om te dragen.

Deze sanke was een verrassing om aangekocht te krijgen, want dit leek in eerste instantie niet evident. Vermoedelijk was het de korte gedrongen bouw van het hoofd dat ons de mogelijkheid gaf om onze slag te slaan. Die buffelkop heeft echter ook zijn charme, en nu ze de gezegende leeftijd van bijna 5 jaar heeft bereikt, reeds over de 80 cm is, (de 80 cm is verleden jaar november gemeten), is de 90 cm in het verschiet, en zeker in de 70 kuubs vijver waar ze haar verdere loopbaan zal verderzetten naast grootheden zoals Daishiro.

Op speciaal verzoek, en uiteraard graag gedaan, heb ik dit filmpje gemaakt om de komst van "Godan" even in de verf te zetten. Indien iemand nog wensen heeft om filmpjes op een bepaalde manier te bewerken of van bepaalde muziek te voorzien, laat maar weten....

Meer afbeeldingen

Reacties

13 reacties tot nog toe

Zo Luc is dit de nieuwe generatie voor Interkoi?
Jong geleerd is oud gedaan zegt het oude spreekwoord, dus de interesse is gewekt. En zo te horen hebben ze al hun eigen keus gemaakt.
Trouwens het zijn mooie Showa's

Jent on 01/05/2012 19:07

Luc en medecompanen,

Succes morgen!

Gr. Dick

Dick on 01/05/2012 20:08

Nou Luc, ze zwemmen lekker warm op het moment en hebben het naar de zin.
Kun je me trouwens vertellen wie die man is die bij de godan sanke is afgebeeld.
Ik dacht dat Martin de eigenaar was maar deze man ziet er een stuk ouder uit als dat ik Martin ken.
Succes morgen met de vissen.

Grt Marco

Marco on 01/05/2012 21:19

Wat mooi om de koihobbyisten van de toekomst voorzichtig om te zien gaan met de vissen...

En die Godan.... pffff wat een beul.....

Matthijs on 01/05/2012 22:51

hahahahaaah, is dat nu Nederlandse humor Marco ? Vind het een goede hoor...

luc on 02/05/2012 07:58

Is denk ik oude foto van Martin.... Ik vind wel dat hij een beetje mag lachen als eigenaar van deze sanke.......

Ton on 02/05/2012 18:19

Is dat nu Martin,?.dacht dat het de kweker was . Neen ik ben Martin al enkele keren tegengekomen en vind dat hij weer een mooie keus gemaakt heeft.ALs hier nog 10cm bij komen ,weet je niet wat je ziet.De gedrongen kop stoort mij helemaal .

Johan on 02/05/2012 22:19

OK mannen, wegens tijdsgebrek en andere beslommeringen aan mijn kop ben ik er de jongste paar dagen even tussenuit geweest. Maar bij nader inzien stel ik mij de vraag: wie zal ik hier als eerste een goed pak rammel geven?

Oei Martin, niet te voortvarend zou ik zeggen, vooreerst natuurlijk een welgemeend woord van dank aan Luc voor het posten van het kunstige (compilatie)filmpje van de godan sanke . . . op speciaal verzoek vergezeld van het hier (naar mijn gevoel) toepasselijke en prachtige nummer "Holocene" van Bon Iver (Justin Vernon).
Voor de meesten onder jullie wellicht onbekend (ten onrechte), maar oh zo mooi die hoge falsetstem, en voor mij echte kippevelmomenten telkens als ik het filmpje opnieuw laat afspelen. Geef toe, wat is er nog mooier om te zien en te beluisteren dan dit?
Nogmaals bedankt Luc, vertedering is nog altijd mijn deel als ik het bekijk/beluister, en dat doet mij werkelijk deugd, zelfs op mijn leeftijd!

Maar dan nu ter zake: wie verdient hier eigenlijk allemaal een pak slaag?

Ah die Marco, wie is dat eigenlijk Luc? Ken die man van haar noch pluim, rechtuit gezegd. Een gok: is dat misschien die pretentieuze, testosteron-gedreven gast met z'n VW Golfke, waarvan hij ten onrechte meent dat het ook een sportcar is die kan wedijveren met mijne toekomstige BMW 1M, en die met zijne krullenkop van zichzelf denkt dat hij er een stuk jonger uitziet dan dat hij in werkelijkheid is?
Welnu, ik daag hem uit om binnenkort enkele sprintjes te komen trekken tegen mij; we zullen zien wie dan in het zand bijt, de zogezegde ouderling Martin of de would-be jongeling Marco. Ik weet het antwoord nu al Marco. . . : you loose . . . definitely!
Overigens, let's stick to the point, en geef eens uw mening over de godan sanke, in plaats van over die mijmerende, gelukzalige grijzaard.

En dan die Johan: wel al enkele keren tegengekomen in Arendonk en dacht dat ik hem dus goed kende, die rakker, maar blijkbaar heb ik het verkeerd voor.
Je zult inderdaad niet weten wat je binnen enkele jaren ziet man, want die 10 cm zullen er gegarandeerd bijkomen, dat kan ik je verzekeren na wat ik gisterenavond gezien heb. En op dat ogenblik zal die gedrongen kop (waarvoor ik zelf een boontje heb, want ik hou echt niet van zo'n spitse karperachtige kop) je hoegenaamd niet meer storen, dat geef ik je nu al op een briefje.

Vervolgens @ Ton: weet dat die foto genomen is 'in tempore non suspecto', maar dat vertelt Luc er natuurlijk niet bij! En ja, ik heb gisterenavond meer dan een beetje gelachen (van gelukzaligheid wel te verstaan) bij het allereerste live-optreden van mijn Godan voor mijn ogen in Arendonk.

Ten slotte @ Matthijs: jij bent hier de enige die van mij een dikke knuffel krijgt, want jij blijft hier tenminste op een positieve manier 'on topic'.
Riep Jezus Christus soms niet aan het kruis, naar al die anderen wel te verstaan: "Heer, vergeef het hen, want ze weten niet wat ze doen" (lees: aan onterechte kritiek spuien)!

N.B. Uiteraard zou ik hier na vele zinnen toepasselijke 'smileys' moeten plaatsen, als jullie begrijpen wat ik bedoel, maar met die povere website van Luc komt er dat natuurlijk niet van! :-)

Martin on 03/05/2012 18:38

Martin, die Godan vind ik prachtig en ik hoop oprecht dat je er veel plezier aan mag beleven. Ik moet wel eerlijk zijn dat ik geen sanke fan ben maar dat heeft niets met dit kanon te maken. Ik ben zeer benieuwd naar welke lengte u deze vis zult dirigeren. Zien we hem nog op de show?
Weliswaar hou ik wel van de gedrongen kop al moet je wel uitkijken dat je niet op hem gaat lijken Martin. Heel veel geluk met al je showwaardige vissen en geniet ervan zolang het kan.

Mvg. Marco

Marco on 03/05/2012 18:46

@ Marco,

Quote: "Weliswaar hou ik wel van de gedrongen kop al moet je wel uitkijken dat je niet op hem gaat lijken Martin".

It's too late already, I'm afraid!

"Zien we hem nog op de show?"

Still thinking, not sure at the moment!
Als ik er niet van overtuigd ben dat ze (het is een vrouwtje, Marco) een dikke prijs kan pakken op de show, ga ik haar de stress van de Appeltern happening besparen. Daarvoor hou ik teveel van haar!

Martin on 03/05/2012 19:09

@ Martin , doe eens een beetje rustig aan....!
Uw lijkt wel een beetje ADHD te hebben de laatste tijd.
Spanning voor de komst van die Mega Sanke ?
Als het voor de 1M bolide is , raak het kwijt voor die tijd!
Ga zeker niet racen tegen een Golfje....komt niet goed.
Een idee hoeveel 1 M er al totaal loss zijn gegaan door auto verslaggevers
die wilden weten wat hij kon ?
Qua koppel is het puur wreder dan de oude M3, de 1M is niet vergevingsgezind,zeker niet op een Belgisch klinker straatje....

Gr.Jack.

jack on 03/05/2012 20:03

Ik weet het ook Jack, en al lang (namelijk via de forums), je hebt overschot van gelijk; alhoewel, nog geen ADHD hoor.
Maar je kent mij toch, en weet dus dat ik op mijn leeftijd niet al te gek meer ga doen (ook niet op gebied van koi hoor).
Had je dan niet begrepen dat mijn uitgebreide reactie hierboven vooral ook voor de fun bedoeld was?

Martin on 03/05/2012 20:18

Martin, ik weet dat het een dame is maar als jij zo over mijn auto praat( ik citeer) vw golfke dan kan ik ook niet anders dan je een beetje onder de riem slaan. O, ik heb geen Gti meer maar de snelste met tuning dus ben echt niet bang voor dat BMWke, en ook al heb je veel PK je moet ook nog kunnen rijden.
Toch hou ik van je.

Grt marco

Marco on 04/05/2012 19:13