Meet the competition.

Meet the competition.En dit zijn de mannen waar ik het gewoonlijk tegen moet opnemen, (vertaal afleggen)

Misschien ook eens interessant om de grootheden uit de koiwereld te leren kennen. Mijn grootste concurrenten op de veilingen en de mannen waar ik het helaas altijd tegen verlies. Van links naar rechts Max uit Singapore, Ryuki Narita door iedereen gekend, en rechts Kiki uit Indonesië, de bezieler van Samourai koi center.

Deze foto is genomen op de veiling van Sakai, waar ik ondertussen nog geen nieuws van heb ontvangen. Zo gauw ik meer weet, krijg je het natuurlijk te horen.

De vissen die ik niet heb, ken ik ondertussen al zeker, want deze gaan mee met Kiki naar Indonesië. (zie bijgevoegde foto's) Hier zaten natuurlijk ook enkele koi bij die op mijn verlanglijstje stonden, maar waar ik vooraf van wist dat ik ze nooit kon scoren. Vooral nr. 41 zat hoog in mijn verlanglijst, maar wetende dat ik deze hier in Europa niet kon verkopen, en wetende dat deze een hoge score zou halen, heb ik de moeite niet gedaan om er een bod op uit te brengen.

Nu nog even afwachten of er iets uit de bus is gevallen. Toch beter als je er zelf bijbent, maar ik kan toch niet iedere keer naar Japan vliegen. Ik ben verleden jaar 4 x op rij gevlogen, en zal dit jaar ook nog wel enkele keren de trip maken, maar omdat ik zelf dinsdag vertrek, heb ik deze veiling laten passeren.

Ondertussen weet ik dat er morgen veel volk komt, en ik weet ook dat ik plaats te kort ga komen. Alle bestellingen liggen ondertussen klaar om mee te nemen, en de mensen die de actie van de melkzuurbacteriën hebben ondersteund...een dikke merci. Een groot aantal van de bussen is al verkocht, dat maakt het voor mij makkelijker, en tevens ondersteunt het ook interkoi.

Er zijn nog maar 52 bussen over, die wie er nog graag een aantal aankoopt, geef het even door....

Meer afbeeldingen

Reacties

9 reacties tot nog toe

Ondertussen ben ik te weten gekomen dat ik helaas niets gescoord heb op de veiling van Sakai FF. Het antwoord was het volgende:

Sorry, the answer is no. Prices were higher than most auctions...They have again in April...on 17th....so perhaps more luck then....???

Als ik je dan vertel dat ik toch tot 3000 euro heb geboden op sommige koi, en dat dit dan inkoopprijs is, waar nog winst, transport, risico en BTW in moet gerekend worden, dan kan je er zelf een tekening bij maken....

luc on 07/03/2014 08:22

Tja 3000 euro is bij deze mannen gewoon wisselgeld....
Word wel wat bizar eigenlijk!

jack on 07/03/2014 09:39

Helaas,maar het is inderdaad een beetje overdreven zoals je zegt Luc.(zeker als je nog geen tosai te pakken krijgt voor 3000 euro) Laat ze maar doen,ze zijn goed bezig!! Gelukkig heb je zelf nog mooie betaalbare vissen zitten.Tot morgen.gr

Filip on 07/03/2014 10:01

Spijtig maar het was te verwachten , morgen gaan we er een prettige koidag van maken ! grtjs

paul on 07/03/2014 15:24

volgende keer beter luc, het spijtige is dat ze de prijzen de hoogte injagen met hun no limit klanten en de echte koifreaks uit de boot vallen tov die superrijke die het enkel om status en een plastieken beker te doen is, gelukkig kun je er toch steeds enkele ertussenuithalen

grtn

franky

franky on 07/03/2014 19:38

Pff , al een change dat er nog serieuze kleppers zwemmen in Arendonk . Die bak sakai , daar zitten nog wel parels tussen

Johan on 07/03/2014 20:22

Gewoon geduld hebben, eerst was het China, nu is het Indonesië, Max heeft blijkbaar weer een pak vissen gekocht, maar hun no limit klanten zijn wel hype-gevoelig. Nu zijn het koi, volgend jaar zijn het auto's. Die verdwijnen wel terug, al kan het wel effe duren. Langs de andere kant, auctionkoi hebben nooit echt goedkoop geweest..

peter on 07/03/2014 23:09

Om het met de woorden van Johan Cruyff te zeggen: "Elk nadeel heb ook z'n voordeel".
Ik heb het al gezegd in een vorig nieuwsitem, dit opent wellicht ruimere perspectieven voor het inslaan van een aantal zeer goede vissen (liefst ook nisai, indien mogelijk) uit Niigata tijdens de komende Japanreis van ons inmiddels bekende triumviraat.
Dus jongens, geef er maar eens een goeie lap op, zou ik zeggen.

Martin on 07/03/2014 23:14

Max, Ryuki en vooral Kiki, het lijken mij figuren die zomaar uit de eerste de beste Aziatische maffiafilm de huiskamer binnengerold komen. Voorwaar, ik zou ze niet graag in het donker tegenkomen, laat staan op een veiling van luxegoederen . . . :-).

Martin on 07/03/2014 23:27