Niet alle koi staan op de site.

Niet alle koi staan op de site.Er zijn een groot aantal koi die ik niet op de site heb gezet. Dit zijn voornamelijk de vijvervissen, die ik dit jaar een mindere rol heb toebedeeld.

Dit wil niet zeggen dat ze niet goed zijn, maar ze hebben een totaal andere functie. Mijn oproep tot het bekijken van deze vissen heeft toch de nodige aandacht getrokken van enkele mensen.

Patrick kwam even op de motor, genietend van het goede weer, en geef hem maar ongelijk. Alhoewel ik weet dat je geen koi met de motor kan meenemen, vind ik het toch belangrijk dat de nodige informatie wordt gegeven. Op zijn vraag om een mooie showa en karashigoi uit de vijvervissen te selecteren, kwam ik tot de volgende selectie, waar ik vooral de nadruk legde op het verschil in kwaliteit en prijs.

Door de duurste combinatie en de minder dure combinatie naast elkaar te laten zien, werd het iets makkelijker om uit te leggen waarom iets goedkoper of duurder was. Het werd Patrick al snel duidelijk en als het goed is komt hij volgende week terug om zijn definitieve keuze bekend te maken. Wordt vervolgd....

Eén van de Isa Showa verliet vandaag ook zijn vijver om naar zijn uiteindelijke bestemming te gaan. Ik noem deze de klepperaar omdat deze koi altijd ontzettend met zijn staart klapperde als hij overgeplaatst werd, of als ze in de bowl moest om gemeten te worden. Dit leidde tot een kleine blessure in de staart, waardoor de koi enkel naar iemand kon die er vertrouwen in had dat de staart terug in orde kwam, en waarvan ik wist dat hij goed voor de koi kon zorgen.

Dit is dan ook gebeurd, en ik ben blij dat de rust en de ontspanning in zijn natuurlijke omgeving een betere herstelperiode inluid dan bij mij in de vijvers, die regelmatig gestoord worden, waardoor de stress bij de vissen altijd een belangrijke negatieve faktor inhoud.

Enkele reuze nisai kohaku werden voor mijn vriend Martin gebowld, want zijn keuze was gevallen op dit prachtexemplaar. Deze prachtige dame heeft het geluk om haar intrek te nemen in een 80 kuubs vijver naast een aantal andere schoonheden. Toekomst verzekerd... Ik ben dan ook heel benieuwd wat deze toch wel sublieme selectie in de toekomst gaat doen.

Deze ganse selectie bezit body, lengte, patroon en toekomst. Prijs/kwaliteit verhouding is buiten kijf...., de prijskaartjes zijn vermeld op de website. Het is dan ook een hele uitdaging om te weten te komen wat deze koi na 2 jaar zullen gepresteerd hebben. Het verwachtingspatroon, of de lat ligt dan ook zeer hoog. Het is zeer moeilijk om dergelijke selectie aan te kopen voor de geldende prijzen, neem dat maar van me aan.

Ondertussen heb ik al een test gedaan met de biota activator in de nieuwe vijver. Ik kan enkel de resultaten zo goed mogelijk proberen te laten zien. Eerst en vooral toon ik een filmpje met de eenvoudige bereidingswijze van het produkt, dat door velen al gekend is. Het is ook duidelijk een produkt dat een "goed gevoel" voldoening geeft. Met andere woorden, heb je het gevoel dat je iets voor de koi doet, en dat werkt heel positief.

Op de bijgevoegde foto's laat ik je respectievelijk de gemeten waarde van de nitriet en de ammoniak zien voor het gebruik van het produkt. Daarna 2 uur later en als laatste een dag na toevoeging van deze biota activator. De foto's zijn niet bewerkt, en het is misschien zeer moeilijk om via een foto het resultaat te laten zien, maar neem maar van mij aan dat de laatste foto, totaal geen ammoniak meer aantoont. Er is dus wel degelijk resultaat.

Voor mij is het dan ook een belangrijk produkt om op een snelle en efficiënte wijze de vijvers opnieuw op te starten wanneer nodig. Dit aangevuld met het combinatie elexir voor het onderhoud, ben ik volledig overtuigd van het nut van deze produkten.

Tenslotte wil ik nog even mijn zoon Frank in the picture zetten die hier de auto van Rudy beletterd met het nieuwe logo van Interkoi. Rudy vroeg hier al een hele tijd om, en eindelijk was het zover. Via dit filmpje kan je zien hoe secuur dit logo met 3 kleuren wordt aangebracht. Het is dus niet even een logootje plakken zoals je kan zien. Normaal kost dit ongeveer 60 euro, maar mensen die eventueel publicitiet voor Interkoi willen maken, krijgen deze logo, inclusief het aanbrengen op de auto voor 30 euro.

Nog even melden dat ik vandaag open ben van 10.00 tot 14.00 uur, en dan zit mijn nieuwsitem er weer op. Volgende week zaterdag ben ik ook gewoon open, maar volgende week zondag moet ik hopelijk een paar prijsjes afhalen in Rijswijk, wie weet...

Meer afbeeldingen

Reacties

14 reacties tot nog toe

Luc, weer een goed nieuws item

Martin gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst en dat je er veel plezier aan mag beleven
Het is een zeer mooie Kohaku die zeker tot zijn recht komt in jou vijver

Jent on 05/05/2013 11:42

Luc,

Omdat ik zeer geïnteresseerd ben in het verloop van de waterwaardes heb ik enkele vragen. Lopen de trickle filters mee ? En op welke temperatuur draaien de vijvers nu?

Het verdwijnen van de ammoniak geloof ik best, maar het is volgens mij niet omgezet in nitriet of nitraat maar verdampt via de trickle filter. Ik zou dus graag de nitriet en nitraat meting zien over enkele dagen.

Want als dit echt werkt heb je een super product in handen!
Dit is perfect om filter te herstarten na chemische behandelingen als FMC of KP.

Greets,

Ray

ray on 05/05/2013 14:32

Bedankt voor het compliment en de gelukwensen, Jent.
Al verklaren sommigen mij gek! Ik had zogezegd de voorkeur moeten geven aan de kohaku Martina van Taniguchi, ook een heel goeie wel te verstaan (zie vorig nieuwsitem).
Maar ja, het patroon speelt voor mij toch wel een doorslaggevende rol, aangenomen dat eerst en vooral bodyshape en huidkwaliteit van de koi dik in orde zijn. Vandaar . . .

@ Nieuwe eigenaar van de Isa Showa,
Maak je niet ongerust, zou ik zeggen, die lichte blessure bovenop de staart komt mits enige verzorging (ontsteking moet wegblijven) en het nodige geduld wel in orde. Aan de staart van een koi is zo iets bijna nooit een probleem, dat is althans mijn persoonlijke ervaring. Dan mag er zelfs een stuk van de staart afgebroken zijn, het zal terug aangroeien, maar het heeft wel zijn tijd nodig.
Vraag het anders ook maar eens aan Rini.

@ Rudy,
Voorwaar ik zeg u: met die reklame van Interkoi op de achterruit is uw auto er zoveel mooier op geworden, maar wel nog lang niet zo mooi als de mijne zonder dezelfde reklame . . . :-)

Martin on 05/05/2013 14:55

trickle filters lopen mee. Temperatuur is 16°. Zal binnen enkele dagen nog eens meten. Toen het eerste keer gemeten werd liepen de bakki's ook al mee trouwens en toen zat er ook ammoniak in.

luc on 05/05/2013 15:07

@ Ray,

Misschien heb jij niet de gewoonte om ook de reacties op de nieuwsitems van enkele dagen geleden er nog eens op na te slaan, waarvoor mijn begrip. Maar mag ik je uitzonderlijk toch eens vragen om nog eens te kijken naar de laatste reactie op het nieuwsitem van 3 mei jl., indien en voor zover nog niet gebeurd. En er zo mogelijk kort op te reageren, waarvoor dank.

Groetjes, Martin

Martin on 05/05/2013 15:11

Wat een dijk van een antwoord op mijn vraag, Ray, zowel in omvang als inhoudelijk; waarvoor natuurlijk mijn beste dank en appreciatie. Voor diegenen die misschien even niet kunnen volgen, dit is te lezen als (voorlopig) laatste reactie (nr.25) op het nieuwsitem van 29 april jl.

Ik denk dat jij als chemicus met de nodige kennis ter zake nu bij velen onder ons wel indruk gemaakt hebt, althans in ieder geval bij mij. Ik ben ervan overtuigd dat er veel waarheid verscholen zit in uw bijdrage, maar als leek in deze materie zal ik uw waardevolle reactie toch nog enkele keren moeten herlezen om er echt uit te leren wat betreft waterchemie. Aan iedereen die in het zelfde geval is als ik raad ik dat eveneens aan.

Misschien jammer van de gemiste spetter van een kohaku, Ray, maar er komen misschien nog wel zo'n kansen in de (min of meer) nabije toekomst.

Martin on 05/05/2013 19:06

Volgende week ben ik op dienstreis daarna zal ik wel even water testjes doen met betrekking tot het afschuimen van nitraat. De resultaten zal ik dan aan Luc doorgeven. Verder zal ik voor jullie proberen te achterhalen of je bacteriën uit het gele pruttel potje wel kun bewaren. De Nitrobacter en Nitrosomonas vormen geen sporen en zijn daarom ook niet te vriesdrogen of iets dergelijks.

Ray on 05/05/2013 20:47

Sorry ray .

Johan on 05/05/2013 21:48

Ik snap het Johan, veel geluk ermee!
Ik heb begrepen dat ze het goed doet.

Martin on 05/05/2013 22:25

Owja die kohaku ,het filmpje spreekt voor zich en potentie ;goedemiddag die koi is nu al een beer van een koi dus.... komt dik in orde in DIE vijver ;)

paul on 06/05/2013 21:02

Zeer goede Kohaku Martin !
Wijsheid komt met de jaren,praten over SFF.....Momopower kopen!

Bij afschuimen daalt het nitraat gehalte in de vijver.
De Clariry heeft tevens een goede trickle werking !
Het water word echt uit elkaar getrokken,zeer goede doorluchting.

@ Ray,zegt Bactogen jouw iets ?

Gr.Jack.

jack on 06/05/2013 22:08

Bactogen zegt me niets Jack maar naar even googlen zie ik dat het een product is dat sporen bevat van bepaalde bacterien. De sporenvormende bactieren zijn de hetrotrofe dus niet de nitro bacter en nitrosomonas.

Dit product bevat zoals ook beschreven op de verpakking slibafbrekenende bacterien. Dit type bacterien ruimen de organische vervuiling/ troep op zoal verteerd voer planten resten etc.

Nitrobacter en nitrosomonas vormen geen sporen.

Ray on 09/05/2013 18:27

@ Paul en Jack,

Bedankt voor jullie complimenten bij mijn jongste aanwinst. Ik had gezworen dat het voor dit seizoen welletjes was geweest, maar het was in dit geval liefde op het eerste gezicht; dus in een moment van zwakte toch weer door de knieën gegaan . . . Heb blijkbaar nogal veel (teveel) momenten van zwakte! Al zal Luc dit niet beamen.
Als sanke adept vind ik het wel vreemd en onverklaarbaar dat mijn voorliefde voor goeie kohaku de jongste tijd volop begint toe te nemen. Zou dit dan misschien de voorbode zijn van het nakend einde van mijn koihobby, zoals het cliché het wil? Ik weiger om dit te geloven, want in mijn diepste binnenste geniet ik er nog altijd enorm van (althans tijdens het actieve seizoen).

@ Jack,

Je hebt mij overhaald wat de Clarity skimmer betreft. Binnenkort zou ik deze graag terug gaan installeren, ware het niet dat mijn geld voor de aanschaf van een krachtige nieuwe aandrijfpomp op is door het aankopen van al die nieuwe koi. Noodgedwongen moeten de koi dan nog maar even in groen water zwemmen. And they love it, so they told me!

Martin on 10/05/2013 00:16

Martin, hebben ze nog niet iemand nodig in de Belgische politiek ?
Juist om je nieuwe aanwinst de beste waterkwaliteit te bieden,zal je
moeten gaan sparen voor een pomp.....

jack on 10/05/2013 20:24