Nog een tandje erbij steken.

Nog een tandje erbij steken.Het was een hectische dag vandaag. Er werd gestreden op het scherp van de snede, en ik moest helaas met lede ogen toezien hoe de anderen elkaar opboden om de beste koi te pakken te krijgen.

Ik heb me echter niet laten doen. Als enige Europeaan in het gezelschap heb ik toch zeker mijn slag geslagen. Ik weet niet precies meer hoeveel, maar ik dacht dat ik een 11-tal veilingkoi heb kunnen te pakken krijgen, en niet van de minste. Voor het grote werk kan ik helaas niet meedoen.

De Aziaten hebben reeds kopers die bieden op koi, en die krijgen carte blanche om te bieden. Het is dan ook een onmogelijke zaak om de strijd aan te binden. Soms zou ik toch willen dat ik in die voorkeurspositie zat...

Heel trots ben ik op mijn twee kolosale shiro's die ik te pakken heb gekregen na veel zwoegen en zweten, en dan ook nog de 2 beste in mijn ogen. Dat was ook de mening van Maeda San, die zonder aarzelen wees naar één van de shiro's, als beste van de 4.

Om een showa te pakken te krijgen, moest je hemel en aarde bewegen, maar het is me gelukt. Er zit er zelfs eentje bij die ik verschrikkelijk hoog inschat. Ze waren trouwens ook bloedmooi, de showa, maar een koi die me verbaasde door zijn schoonheid is toch wel deze bijzonder sympathieke kohaku, een koi die me echt aanspreekt.

Het mooie van deze koi is, en je moet hem zelf maar eens goed bekijken, is het feit dat dit geen vrouw, maar een man is. Kan jij het verschil zien ? Zomaar eventjes 61 cm, een hi dat aanleunt bij een vrouwelijke koi, en bovendien nog een zeer aangename verschijning. Als je dan weet dat de mannen van Momotaro evengoed monsters worden, dan is het toch mooi meegenomen.

Ik heb ook op enkele mannelijke tosai geboden, want die mochten er ook goed zijn, en op enkele niet gesexte kleine tosai, met veel succes. De mannelijke tosai zet ik morgen op de site. Toeval of niet, maar toen ik juist aan het filmen was, werd de duurste koi van de veiling verkocht. Ik zeg niet aan wie, en welke koi het is, maar op dit filmpje kan je zien op welke periode er zomaar eventjes 35000 euro voor een koitje betaald wordt, met het traditionele handgeklap nadien. Het handgeklap vind plaats als er een koi boven het miljoen verkocht wordt. Ik heb redelijk veel handgeklap gehoord vandaag.

Eén van de mooiste showa die er rondzwommen, en waar ik wist dat ik haar niet zou kunnen kopen, werd door Narita aangekocht. Er was geen kruit gewassen, en het moet een plezierig gevoel geven als je ongelimiteerd kunt bieden. Er waren trouwens veel bekende kwekers aanwezig, die zelfs ook koi aankochten. Buiten Toshiaki Sakai, waren er nog Omosako San, Oomo San, Omosako San, Kentaro Sakai, Torazo San, het was een hele verzameling.

Op een bepaald moment werd ik door Maeda San persoonlijk uitgenodigd om bij hem thuis te komen eten. Dat is niet gewoon een grote eer, maar dat is ook altijd een waar genoegen. De ganse familie zit dan samen aan een grote tafel. Gewoonlijk zijn er vrienden van Maeda San, Daisuke met vrouw en kinderen, zijn broer, en nog wat andere genodigden.

De maaltijd bestaat gewoonlijk uit verschillende gerechten. Zo is er altijd sushi vooraf, en op de tafel staat een ketel die kookt met groenten en vlees. Ik ben geen groenteneter, maar speciaal voor mij, en voor mij alleen heeft de vrouw des huizes ook nog eens een biefsteak gebakken van 400 gram, waar ik geen nee tegen kon zeggen. Hij heeft niet de kans gekregen om lang op mijn bord te liggen.

Nadien komt er nog chocolade taart, aardbeien zo groot als een appel en zo zoet dat je ze wel lekker moet vinden...onvoorstelbaar lekker. Probleem is, dat de avond lang duurt, en ik nog veel voor jullie moet werken om alles op de site in gereedheid te brengen. Het is ondertussen dan ook weer 2 uur en eigenlijk moest ik al lang in mijn bed liggen.

Wat ik nog even moet vermelden is het feit dat ik 6 Momotaro truien met kap heb gekregen. (zie de foto's) Nu kan ik ze wel weggeven, maar daar heb ik niets aan. Een ander idee is om er eentje weg te geven aan iedereen die een Momotaro koi aankoopt van de nieuwe reeks, maar dat is dan weer zo sneu voor mensen die een koi uit de vorige selectie hebben aangekocht...Hier moet ik dan ook nog eventjes over nadenken, en andere suggesties zijn altijd welkom.

Meer afbeeldingen

Reacties

16 reacties tot nog toe

Mooi mooi mooi, jammer dat we de 35000 vis niet hebben kunnen zien.
En dat vest... dat past mij wel....

Arjan on 20/02/2013 18:28

Luc...ik wil een optie op een Momotaro trui ;-) !!

Kentaro zoekt natuurlijk wat echte Momopower.......lelijk jassie trouwens !

Gr.Jack.

jack on 20/02/2013 18:42

kijk elke dag weer uit naar de up date van Luc, mooi verhaal weer. alleen minder voor ons dat er regelmatig werd geklapt. je hebt weer een aantal toppers weten aan te kopen en ongelooflijk de mannelijke koi van tegenwoordig. heb je al een mailtje gestuurd...

stephan on 20/02/2013 18:43

Chapeau!!!!!!
Wat een top kwaliteit koi Luc om jaloers op te worden.
Maar vooral chapeau dat u ons allen op de hoogte houdt van wat u doet in Japan.
Heb lang niet gereageerd maar, zoveel energie die u erin steekt om ons allen op de hoogte te houden. Maakt mij in iedergeval zeer vrolijk.
En hoop de rest van de volgers van interkoi ook.

Ps: wat is de vanaf prijs van de tosai?
Kleine indicatie is voldoende zodat ik weet wat ik aan de kant moet leggen.
Heb tenslotte beloofd dat ik dit jaar weer een tosai kopen zou

Ik wacht met smart op uw mailtje

Auke on 20/02/2013 18:45

haha, Jack we waren gelijktijdig aan het typen. lekkere provocerende opmerking. mag je humor wel alleen deel ik je mening niet helemaal. ben wel benieuwd wat Luc morgen kan waarmaken op de veiling van SFF

stephan on 20/02/2013 18:47

Die 400 gram biefstuk en chocolade taart toch wel met stokjes he!

jack on 20/02/2013 18:50

@ Stephan, ziet er toch niet uit zo'n Sakai jassie ?!
Dan wil ik het geeneens over de Koi hebben ;-)....

Ben benieuwd naar de Sakai auction,kan eigenlijk niet wachten.
Maar vrees qua prijsvorming het ergste.

jack on 20/02/2013 18:54

Wow wat een Kohaku dat lijkt wel een onderzeeboot
Is weer fijn om dit te lezen en te zien
Op naar het volgende artikel vanuit Japan

Jent on 20/02/2013 18:56

@Jack, qua jassie oke', maar qua koi nee, heb 1 SFF zwemmen (was mijn eerste aankoop bij Luc) maar dit is toch wel een juweeltje. tijdens de aankoop zat er een beetje secundaire beni op vandaar gunstig geprijsd maar is verder qua kwaliteit alleen maar vooruit gegaan en ja de bouw vindt ik heel mooi echt een duikboot...

ben bang dat je qua prijsvorming op de veiling van SFF wel eens gelijk zult hebben. laten we afwachten wat Luc voor elkaar gaat krijgen. kijk in ieder geval uit naar het volgende nieuwsitem...

stephan on 20/02/2013 19:00

Ooo daar zou ik blij mee zijn met die trui van Momotaropower ,ik heb nog een vest tegoed van interkoi ,maar laat die dan maar zitten en ik wil zelfs bijbetalen voor zo een vest ja graag zelfs .
Want onderhand met 5 Momotarokoi in onze vijver moet je wel eigenlijk he .
En samen met de groten der aarde aan tafel zitten maakt je volgens mij toch klein he .

paul on 20/02/2013 19:03

moet zeggen luc,dat je ferme aankopen aan het doen bent ,doet zeer aan mijn ogen om al die mooie aanwinsten op je website te bewonderen.

zo momotaro trui met kap zou ik wel willen,zou er zelf voor iets voor willen betalen.

rudy on 20/02/2013 19:04

@ Stephan, er zitten een paar zeer goede Tosai Sanke bij morgen.
Alles wat je wilt aan koi met toekomst zit erop,maar waarschijnlijk zit
er een zeer duur kaartje aan!
Ben benieuwd.

jack on 20/02/2013 19:07

Luc, hoe komt het eigenlijk dat je de enigste Europeaan bent??? Momotaro is toch een gewilde kweker.... andere dealers verkopen dit toch ook. Nu ik dit schrijf bedenk ik me dat die misschien een andere prijsklasse kopen. Zou zo maar kunnen.

Tom on 20/02/2013 19:36

Erg mooie aankopen.. ik vind die male kohaku ook errug gaaf...
bouw is idd vrouwelijk...huidkwaliteit lijkt briljant...

Matthijs on 20/02/2013 21:28

ik heb me er al ingewacht met één sanké !! van Momotaro deze verkies ik toch boven Sakai ; Eindelijk ze zijn er de jassen ik wil ze gerust betalen
ik vraag er al ....naar
gr Bart

bart on 21/02/2013 19:18

Hey Paul, als ik het mij goed herinner (ik zou het bijna vergeten, maar het waren de mensen met een filmpje van hun vijver, remember) heb ik ook nog zo'n vest of bodywarmer van Interkoi tegoed. En wat mij betreft, juist het tegenovergestelde van jou, liever zo'n jasje van Interkoi dan een trui van Momopower, als je begrijpt wat ik bedoel.

Martin on 24/02/2013 20:33