Old Boy

Old BoyVandaag eens eventjes niet over koi, maar voor de liefhebbers van auto's.

Ik weet dat er enkele autofanaten bij mij over de vloer komen. Ik denk dan aan Arjan, Martin, Jack, en misschien zijn er zelfs nog enkele meer.

Daarom heb ik even dit kort filmpje gemaakt van de auto's die zich momenteel in "Old Boy" bevinden. Old Boy is de benaming van het bedrijf van Maeda San waar hij zijn 2de hobby na de koi beoefent, namelijk het restaureren van antieke auto's.

Alle auto's worden hier volledig uit mekaar genomen, gereviseerd en hersteld. Eén van deze Jaguar E types, een auto die ik vroeger altijd zelf op mijn verlanglijstje had staan, is zelfs de snelste Jaguar E van heel Japan.

In deze hal of winkel werden vroeger de shows gegeven van de Momotaro auction van Mei. Je kon dan in mei een koi die je op de laatste veiling had gekocht, gratis door laten groeien in de mudpond. Na de mudpondperiode, gewoonlijk in einde oktober, werd er dan onder de aankopers een soort wedstrijd gehouden, waarbij een winnaar gekozen werd uit de 3 hoofdvariëteiten. De winnaar werd gekozen uit de mensen die aanwezig waren op de show.

Zelf ben ik er ooit geweest toen ik in Japan was, en ook heb ik het geluk gehad om 2 x mee te kunnen doen, waarvan ik zelfs eenmaal gewonnen heb met een kohaku, dit was in 2008.

Gisteren heb ik de ganse dag gereisd en was rond 9 uur terug thuis. Het was een aangenaam gevoel om hier eindelijk de zon te mogen zien. De vijvers zullen ondertussen ook opgewarmd zijn hoop ik, en ik zou het fijn vinden als jullie een afspraak zouden maken om de koi die verkocht werden op te komen halen. Mail of bel me voor een afspraak...


Reacties

14 reacties tot nog toe

OWKEE,je hebt mail ;)

paul on 15/04/2013 07:51

Mooi hoor...alles uit elkaar halen is de manier... zo weet je wat je hebt staan en zullen er geen onverwachte dingen opduiken...Ik kreeg net een telefoontje van de spuiter 4 mei gaat ze voor schuur en spuitwerk uit logeren.

Arjan on 15/04/2013 20:52

Old Boy, Old Boy, een unieke verzameling old timers, dat wel, maar die Maeda San weet gewoon niet wat hij met al z'n geld moet doen. En dan te weten dat wij koikeepers met z'n allen die mooie verzameling van onschatbare waarde mee financieren.

Zelf heb ik sinds vorig jaar een New Boy (meer bepaald een BMW 1M Coupé, opvolger van mijn gewezen M3), en die heb ik volledig zelf betaald, wel te verstaan. Bovendien ben ik er zeker van dat ik er meer van kan genieten dan Maeda San van zijn salonpareltjes. Stof om over na te denken.

Voor degenen die het nog niet wisten: stout zijn in de reacties is een beetje mijn roeping!

Martin on 15/04/2013 21:07

Niet alleen verstand van Koi,dat is wel duidelijk!
Mooi dat er mensen zijn die zo begaan zijn met het erfgoed op wielen.

Dus niet meteen nieuw kopen Martin......

jack on 15/04/2013 21:23

Mij niet plagen door mee te huilen met de (Japanse) wolven, hé Jack.
Ik wil op de Nürburgring wel eens een testritje doen tegen eender welk exemplaar uit zijn "erfgoed" stal, denk dat ik hem meer dan een poepje zal laten ruiken. V8, V10 of V12, het maakt niet uit, ze zijn toch allemaal verroest en gedoemd om het af te leggen tegen mijn superieure en veel lichtere 6 in lijn bi-turbo . . .
Er is in Vlaanderen en Nederland een gezegde: "schoenmaker, blijf bij uw leest". In Japan kennen ze dat blijkbaar niet!

Martin on 15/04/2013 23:10

Martin, racen...75% baan kennis is en 25% vermogen...

Arjan on 16/04/2013 05:56

Arjan ,toch denkvermogen ! haha .
En ik heb een NIEUWE twingo gekocht hihi ,ik geniet liever van wat minder werken ,mijn tuin en de koi (eten geven) grtjs

paul on 16/04/2013 07:34

Paul een twingo zeg je , geeft dat geen problemen als je Koi ophaald ,,?? Kan daar een doos is .
Ik heb een tank gekocht dit jaar .

Johan on 16/04/2013 08:08

Johan, Luc wrijft zich al in de handen... met de enorme laadruimte die jij tot je beschikking hebt!!!! ;-)

Arjan on 16/04/2013 09:55

Tja Arjan, en voor Maeda San liggen die percentages net omgekeerd: minstens 75% vermogen en hooguit 25% baankennis/pilotage (if any . . . ).
Aan u om te concluderen wie dan aan het langste eind zal trekken :-)

Martin on 16/04/2013 16:03

Ik huil niet mee met de japanse wolven Martin,voor mij maar een merk!
Uw kent het wel...
Alleen de M1 gaat het kansloos afleggen ben ik bang.
Al helemaal als er modern Japans geweld op de baan gezet word van Toyota,Nissan,Lexus.....Nee Martin,dan moet u met echt Beiers geschut komen!

jack on 16/04/2013 17:59

Merk ik hier enige minachting voor mijn BMW 1M Jack, als zou het hier om "onecht" Beiers geschut gaan? Vergis u niet man, het is een wolf in schapenvacht, totaal iets anders dan een 330 d, dat kan ik je verzekeren. Je zou dringend eens een ritje met mij moeten meedoen . . .
Overigens niet onder de indruk van dat zogezegd modern Japans geweld. Trouwens, verklaar u nader op dit punt (types, vermogens, e.d.). Je moet natuurlijk ook vergelijken wat vergelijkbaar is, nietwaar.

Martin on 17/04/2013 01:18

Een ritje met Martin in de M1,ik dacht dat uw het nooit zou vragen!

jack on 17/04/2013 20:56

Ik hoor Martin al roepen ...hebt u uw pamper wel mee genomen?

Arjan on 17/04/2013 21:28