Ons belangrijkste project.

Ons belangrijkste project.Volgend op het vorige nieuwsitem, lichten we hier een sluier op van ons meest belangrijke project, namelijk onze mogelijke opvolger van Masami.

Of we deze zover kunnen krijgen is niet zeker. Gloriana heeft niet dadelijk de intrensieke eigenschappen die Masami wel had. Hier is werk aan, en Ben verwoord het zo:

Het woord tategoi, kun je op veel manieren uitleggen of interpeteren. Voor mij persoonlijk is een tategoi een koi die een aantal opvolgende jaren steeds laat zien dat ze nog een beetje mooier kan. Het hoeft voor mij niet persé later een Grand Champion te worden, maar wel om langdurig van het ontwikkelen te kunnen genieten, het is dan wel je eigen GC in jouw vijver.

Filmpje van Gloriana

Zo is Gloriana een koi die wat mij betreft, "TATEGOI, met hoofdletters geschreven mag worden. Iedere dag, elke week, elke maand, geniet ik met volle teugen van deze koi. De koi is nog geen schijn van de koi die ik in gedachten heb, maar elke maand als ik haar terugzie, laat ze een kleine aanwinst zien, van wat ik later voor haar in gedachten heb. Het is juist met deze kleine veranderingen dat ze me met beetjes blij maakt.

Mijn grootste zorg was haar beni, maar nu het water weer flink kouder is,zie ik een licht herstel en dat geeft de burger moed. Ook door het koude water,zie ik nu wekelijks een miniscuul puntje sumi bijkomen en dat is geweldig om te zien. Zo is op haar prachtige kop te zien dat door het opkomen van het sumi langzaam een menware begint te vormen.

Ook is te zien dat de hashiware al naar elkaar begint te wijzen, alsof ze aangeeft....daar moet het naartoe. Het sumi dat zich bij daglicht nu meer en meer vertoont, geeft me de koude rillingen, zo intens diep glanzend zwart, dat je je ogen moet afschermen. Als je nu de kage (lichtgrijze) sumiplaten voor het grootste gedeelte zwart invult ,dan krijg je een indruk hoe ik deze koi later in gedachte heb.

Op dit moment is ze 41 maanden oud en de 70 cm reeds gepasseerd. Ik hoop dat jullie net zoveel kunnen genieten van de ontwikkeling van koi als ik en ik zal met liefde in het voorjaar weer eens foto,s en filmpjes plaatsen, zeker nu het sumi iets sneller begint te gaan.

Meer afbeeldingen

Reacties

10 reacties tot nog toe

"Als je nu de kage (lichtgrijze) sumiplaten voor het grootste gedeelte zwart invult ,dan krijg je een indruk hoe ik deze koi later in gedachte heb."
Ik wou het net zeggen, beeld je 's in dat die kage-platen gitzwart zijn ! :)

Jeroen on 22/11/2011 20:05

Bij het zien van deze prachtige showa reist me toch wel de vraag, is dit een gewone (nou ja gewone) of een goromo showa ??

Groets.....Gerry

Gerry on 22/11/2011 20:35

Ik ken wellicht te weinig van koi(beoordeling), maar op basis van foto's en filmpje denk ik persoonlijk dat dit een extreem voorbeeld van een toverbal is, die zelfs als yonsai nog alle richtingen uit kan; met de nadruk op "alle", als jullie begrijpen wat ik vanuit mijn (intussen gekende) kritische ingesteldheid bedoel.

Van een VHQ yonsai Dainichi showa (uit Sakura als ik me niet vergis) zou men toch verwachten dat het beni op deze leeftijd al wat dikker zou zijn en dat het sumi reeds minder uitgesproken kage (m.a.w. iets meer doorgekomen) zou zijn dan hier nog steeds te zien is. Waarom zeg ik dit? Wel, omdat ik, als ik het goed voorheb, in mijn vijver een zusje van Gloriana heb zwemmen dat intussen op deze punten al veel verder gevorderd is.
Maar misschien is het net hierdoor, met name dat het finishen bij dit exemplaar langer dan gewoonlijk bij showa op zich laat wachten, dat ze als (Europese) tategoi mag aangemerkt worden? Laat ons hopen dat dit laatste waar is en dat ik hier als "advocaat van de duivel" ongelijk zal krijgen!

Martin on 22/11/2011 21:46

Dag Gerry, dit is absoluut geen goromo showa. Dit is een showa die nog enkele jaren nodig heeft om te rijpen. Prent deze nu goed in je ogen, en bekijk deze eind volgend jaar nog maar eens. Je zult versteld staan van de metamorfoze.
Bekijk ook de lange strakke body die nog veel lengtegroei laat zien. Dit is een project waar wij graag veel energie in steken, en dat de moeite is om op te volgen.

luc on 23/11/2011 07:22

Martin, misschien interessant om dit eens goed te bekijken: 1ste Dainishi veiling

luc on 23/11/2011 08:26

Ja Luc, vooral die Specials ondersteunen volop uw stellingname en verwachtingspatroon m.b.t. Gloriana. Typisch Dainichi zeker, althans als je het hebt over hun topvissen?
Wellicht moet ik op grond hiervan mijn visie wat bijstellen.

Martin on 23/11/2011 13:32

Geduld is een schone deugd :-)
en met de nodige verzorging ...
Knap!
succes
grtz,

LucDD on 23/11/2011 13:41

Je moet vooral een EIGEN visie hebben Martin, ofwel je laten begeleiden. Maar niet naar jan en alleman luisteren, want denk eraan, er is veel geld mee gemoeid....

luc on 23/11/2011 17:03

De tweede zin in uw laatste reactie Luc, die kan ik niet goed plaatsen, ik snap niet wat je hiermee bedoelt.

Je suggereert dat ik geen eigen visie heb, enkel maar wat zit mee te lullen en mij hierbij door "jan en alleman" laat opnaaien of beïnvloeden. Ik denk te weten wie jij bedoelt met "jan en alleman", maar hier zit je er dan toch even naast, want die "jan en alleman" kent er nog veel minder van dan ik rechtuit gezegd, en daar sta ik onbetwistbaar boven.
Met de hand op het hart durf ik te zeggen dat mijn reactie van gisteren wel degelijk een vertolking was van mijn EIGEN (weliswaar kritische) visie op Gloriana. En vandaag heb ik in alle ootmoedigheid toegegeven dat ik die visie wellicht moet bijstellen in de richting van uw visie. Wat is hier mis mee misschien, een mens heeft toch nog het recht om te erkennen dat hij wellicht fout zat en het recht om van mening te veranderen, of niet soms?
En dat er veel geld mee gemoeid is, tegen wie zeg je het? Denk je dat IK daar nu een boodschap aan heb?

Maar laat vooral dit duidelijk zijn: no hard feelings hoor, want ik kan toch zo genieten van dit soort discussies!!

Martin on 23/11/2011 18:13

This is a really good read for me, thank you!

ray ban new wayfarer on 20/06/2013 17:11