Ouderwets gezellig.

Ouderwets gezellig.Worstenbroodjes (sausijzenbroodjes), artisanale honing en een lekkere tas koffie, meer moet dat niet zijn...

De worstenbroodjes werden door Polleke meegebracht, de honing is door Harold vervaardigt, en de koffie, tja...daar zorg ik voor....gezelligheid troef.

Vandaag werden echter de koi die nog in de binnenvijvers vertoeven overgeplaatst naar buiten. Hier zullen ze gedurende de volgende 4 maanden overwinteren op een aangename temperatuur van 18°. Tijdens mijn vakantieperiode zal ik een afkoelperiode naar 8° inlassen gedurende enkele weken.

Bekijk het mooie filmpje van 3.53 min.

Ik ben tevreden, ze zien er goed uit. Hier kan je goed het verschil bemerken tussen de koi die nog in Japan zijn gebleven, en de koi die bij Interkoi zijn gebleven. Het verschil is pakweg 5 cm en enkele euro's omdat de Japanse koi indrukwekkender zijn en makkelijker te verkopen.

Is dit nu beter ? Naar mijn bescheiden mening geloof ik dat er op langere termijn geen verschil meer zal zijn. De koi in Arendonk hebben misschien een jaar of twee langer nodig om de nodige lengte te bereiken, maar ondertussen heb je er meer plezier van. Langzaam maar zeker is een goede optie.

Deze koi hebben ondertussen enkele maanden binnengezeten, maar hebben weinig van hun klasse ingeboet. Het hi is iets of wat dunner geworden, maar helemaal niet gebroken of verminderd in kwaliteit, integendeel, het heeft nog dezelfde intensiteit als voorheen, en zal tijdens het verblijf buiten weer opgewaardeerd worden.

Het gros van deze koi zijn Taniguchi kohaku, Dainichi Showa en Marudo Sanke. Ze zijn gemiddeld om en bij de 50 cm en ik hoop dat ze tijdens de overwintering minimaal 53-55 cm zullen zijn. Ideale nisai om dan te verkopen en het volgend jaar de vijvers op te vrolijken.

Ondertussen kreeg ik een mooi mailtje aan van Arie, met het volgende nieuws: Hoppa….altijd leuk! koigate.nl/nl/nieuws/item/uitslag-koi-idol-november-2013. Weer prijs met een koi van Interkoi. ..

De mannelijke kohaku die Arie heeft aangeschaft begin dit jaar kwam van de veiling van Momotaro in februari begin dit jaar. Arie was er als de kippen bij om deze aan te kopen, en geef hem maar eens ongelijk. Dit prachtexemplaar was weer maar eens het bewijs hoe goed Arie een koi kan spotten, maar bewijst ook tegelijkertijd wat voor soort koi Interkoi aankoopt.

In 2010 de winnaar van het jaar met een kohaku van Momotaro, in 2012 de winnaar van het jaar met een sanke van Momotaro, en in 2013 de winnaar van november met een kohaku van Momotaro, en die ook zal meedingen naar de winnaar overall in 2013. Hier behoren we telkens tot de netwellers en niet tot de netnieters...hahahaha
Meer afbeeldingen

Reacties

6 reacties tot nog toe

Ziet er lekker uit een worstenbroodje:-) de vissen zien er ook goed uit. Ik heb zin in aankomde zaterdag! Groet

Remco on 01/12/2013 10:08

Ik heb er ook zin in volgende zaterdag want dan is er WEL wat moois te zien (ik bedoel de koi he haha) .Gisteren was er niet veel te zien maar we hebben ons niet verveelt .Morgen is het sinterklaas in schiphol ,en ik dacht dat die met de bowt zou komen .grtjs

paul on 01/12/2013 11:41

Proficiat Arie, mooi resultaat, kan ook niet anders met zo'n geweldige mooie man.
Zeker en vast een goede aankoop, prachtige kohaku.
Er passeren zeker en vast mooie koi's in Arendonk, zonder enige twijfel.
Het is een kwestie van genoeg knikkers te hebben, dat is met alles zo.

Marcel D on 01/12/2013 14:34

Opnieuw proficiat Arie, deze keer met uw prachtige male kohaku.
Blijkbaar ben jij stilaan bezig een abonnement te nemen op de eerste prijs in de Koi Idol competitie. Jij met je kennersoog, voor mij staat het nu al zo goed als vast wie de hoofdprijs 2013 weerom in de wacht gaat slepen.
Ben je intussen al mee geweest naar Japan dank zij het winnen van de hoofdprijs 2012, of wanneer en met wie ga je er naar toe, en welke kwekers ga je dan zoal bezoeken?

@ Marcel D,
Belangrijke correctie: het is niet alleen een kwestie van genoeg knikkers te hebben, maar ook van ze te kunnen/willen besteden aan een mooie koi. En heel vaak is er een hemelsbreed (positief) verschil tussen beide . . . daar ben ik van overtuigd.

Martin on 01/12/2013 18:26

Wat een mooie sanke's zitten er toch in die bowl...

@Arie en Luc beide proficiat met het behaalde resultaat.

Arjan on 01/12/2013 20:22

@ Arjan, jodelen is de kunst niet, er naar handelen des te meer! :-)

Martin on 03/12/2013 00:21