De vijver van Filip, deel 2

De vijver van Filip, deel 2Het is plezierig als je continu voorzien wordt van foto's over de vooruitgang van de werken.

Het moet ook een plezierig gevoel geven als de baggerwerken voorbij zijn, dat je vorm in de vijver begint te krijgen, en dat je stilaan ziet wat het gaat worden.

Het zou mooi zijn als er wat uitleg zou komen over de filterkamer, en over de manier waarop alles werkt, want eerlijk is eerlijk, ik begrijp het systeem niet goed. Ik begrijp het systeem natuurlijk wel, maar zou niet weten hoe ik het op zou moeten toepassen.

Ik weet dat het systeem gebouwd gaat worden op airlift, maar ondanks het feit dat ik misschien in een vroeg stadium al bezig was om het systeem mee uit te proberen via Marcel, een filmpje dat ondertussen al 45 000 keer is bekeken, ben ik niet technisch genoeg om het systeem volledig zelf toe te passen. Dus zenkoi mensen doe je best en beantwoord evenutele vragen via de reacties, hun honger is groot....

Toen Filip de plannen toonde om te vragen hoe hij de vijver het beste kon bouwen, had ik bij de eerste tekeningen slechts één opmerking, en dat waren de dode hoeken die zich konden vormen, daar waar de vijver verbreed is, en dan aan het uiteinde waar de vijver 2 ronde hoeken vertoond. Blijkbaar was dit een afweging van functie ten opzichte van het aanzicht van de vijver, en blijkbaar had dit iets te maken met de aanplanting van enkele bomen die voor Filip waardevol waren. Ik zou dit echter resoluut niet gedaan hebben, maar dan kom je weer op het punt van afwegingen maken.

Ik heb zelf ook plannen om een laatste serieuze ingreep te doen in Arendonk, door een megavijver te bouwen. Ik heb het precies in mijn hoofd zitten hoe het moet, maar definitieve stappen heb ik nog niet ondernomen. Jullie zullen echter de eersten zijn die het horen. Het is wel een groot project, maar het is ook een grote financiële inspanning, en ik weet niet of ik die nog op wil brengen.

Gisteren kwamen ook Stephan en Joyce even naar hun showa kijken. Stephan heeft nog problemen met de showa, en is nog niet 100% zeker dat hij deze wil afnemen. Ik echter denk dat heel veel mensen blij zouden zijn met een showa zoals deze.

Het probleem dat zich stelt is het feit dat Stephan graag de fors gebouwde 70 cm grote monsters van Sakai ziet....maar wie ziet die niet graag ? Alles moet in verhouding zijn, en alles heeft zijn bijhorende specifieke kenmerken, en één kenmerk van kwalitatief goede Sakai of Momotaro heet "prijskaartje".

Nu is deze mannelijke koi een showa van Isa, die als nisai toch al 54 cm is. Mijn verwachtingspatroon is niet gebaseerd op ervaring, want dat kan ik van Isa koi niet beweren. Ik denk echter dat deze koi mits goede begeleiding toch naar de 70 cm zou kunnen gaan, en als de babybody in die mate kan uitgroeien naar een volwassen body, dat je een prachtige showa in je vijver hebt zwemmen waar menigeen jaloers op mag zijn.

De showa had wel veel beziens...


Meer afbeeldingen

Reacties

7 reacties tot nog toe

How Stephan jullie hebben een zeer mooie showa uitgekozen ,en wacht maar dat de koi een paar jaar ouder is dan zullen de kleuren erafSPATTEN .
En ik zie dat ze met de vijver van Filip al aan de technische dingen bezig zijn dus het begint erop te trekken ;) .
Als de vijver gepolyesterd is dan zal die nog VEEL GROTER lijken ,maar daarna het water erin en dan zie je er weer bijna niets van natuurlijk .
Grtjs

paul on 24/05/2014 08:41

Stephan , kijk nog eens goed naar de filmpjes van de ouderdieren.
De 1403012 een alternatief ,toch wat grover gebouwd ?!
Vind het prachtige Showa's , snap niet dat er zo weinig animo is voor deze kwaliteit voor dit prijskaartje eigenlijk.

Filip woont vermoed ik op een werkelijk prachtige plek met straks dito vijver ! Ziet er goed uit.

jack on 24/05/2014 09:22

Problemen met deze showa heeft Stephan deze Koi niet gekocht dan?

Rob on 24/05/2014 10:07

Ja de vijver van Filip echt super gaat dat worden als ik een Koi was dan wist ik het wel op na Filip !!

Rob on 24/05/2014 10:09

Stephan heeft deze showa wel gekocht, maar er was de optie dat je deze kan inruilen tegen een andere, of een andere aankoop doen, om het nog correcter te zeggen mag je het geld dat je betaald hebt, gebruiken voor eender welke aankoop.

En hier is Stephan nog over aan het nadenken.

luc on 24/05/2014 18:28

Dag vrienden.
Allereerst mijn dank voor jullie positieve reacties.Die twee bogen dienen voor een japanse esdoorn (ondertussen een boompje van twintig jaar) en een granieten japanse lantaarn.Ik wou deze intrigreren in de vijver om een zen gevoel te creëren . De hoeken zijn binnenin afgerond ,ik denk dus niet dat dit eventueel nadelig zal zijn.
Tot nu toe kan ik alleen maar vol lof zijn over de werken van Zenkoi. Precisie is hun motto.(Gelukkig maar) -;)
Mooie plek Jack?? Als alles weer op pootjes staat,mag je gerust(trouwens alle interkoi -fans) eens langs komen hoor.Altijd welkom!!

Filip on 26/05/2014 03:07

aller eerst dank voor het delen van de bouw van je mooie vijver Filip en Luc natuurlijk ook.
Ik ben zeer benieuwd naar de filtering en flow in de vijver.
Ga zo door met het delen van dit mooie project.

johan frentz on 26/05/2014 09:40