De vijver van Stephan.

De vijver van Stephan.Eén van mijn trouwste klanten, ook één van de eerste klanten is Stephan en Joyce.

Zij wonen op respectabele afstand van Arendonk, maar komen geregeld om een bezoekje te brengen. Zij kopen bewust koi, en maken vooral niet de fout om zomaar een koi te kopen, neen, zij wachten liever tot de gelegenheid zich voordoet om een koi te kopen die volledig hun smaak is.

Omdat er werken moesten uitgevoerd worden aan de vijver, moesten de koi even in een quarantaine verblijf geplaatst worden, zodat dit kon gebeuren. Een mooie gelegenheid om enkele filmpjes te maken van de koi, en van de vijver in kwestie.

Ik herinner me deze koi nog goed, als was het de dag van gisteren. De kohaku hier gefilmd is vermoedelijk nog een kohaku uit Bentley, die ik gekocht heb op een veiling van Momotaro, maar dit is al enkele jaren geleden, het precieze jaar kan ik niet meer zeggen. Het hi dat op de vinnen verschijnt is zonde, maar dat hoort nu eenmaal bij de ontwikkeling van de koi. Stephan houd van kohaku, en vooral kohaku met veel wit.

De showa is een kindai showa van Yamamatsu en maakte deel uit van de 7 tosai die ik indertijd heb aangekocht, die allen een eigen verhaal hebben gekend. Insiders zullen dit over het algemeen wel weten. Wat ik hier zie is mijn persoonlijke keuze toendertijd bij deze zeer speciale gelegenheid, en ze heeft nog niets aan klasse ingeboet, integendeel. Dit is nu een voorbeeld van hoe een koi kan en hoort te ontwikkelen. Hier heeft ze ook de nodige tijd gekregen om een ontwikkeling te mogen doen.

Ik kan geen filmpje meer vinden van de aankoop als tosai, maar wel nadat ze in datzelfde jaar uit de mudpond is gekomen. Een foto heb ik echter nog wel gevonden, en die kan je zien onderaan de fotoreeks.

9023052 - november 2009
9023052 - oktober 2010
9023052 - juli 2011
9023052 - september 2011
9023052 - mei 2013

Voor mij nog steeds een echte tategoi. Proficiat Stephan.

Van de Sakai heb ik een filmpje ontvangen uit april 2010, meer info heb ik er niet over. Als ik me niet vergis is er ook nog een platinum ogon, maar die komt niet van Interkoi. Je leest het goed, niet te veel koi op de vijver...

Het is al een tijdje geleden dat ik nog een vijver heb kunnen voorstellen. Ik hoop om in de loop van het jaar nog wat foto's en filmmateriaal te mogen ontvangen van koiliefhebbers zodat ik af en toe dit nieuwsitem wat kan aanvullen met nieuwe projecten.

Ook zou het plezierig zijn om filmpjes te mogen ontvangen van koi die al lang geleden verkocht werden en die het hopelijk goed hebben gedaan. Altijd een plezier om deze terug te mogen zien.

Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

Goed verzorgde tuin en vijver, Stephan en Joyce.

Misschien een beetje jammer van de Bentley kohaku, maar de SFF kohaku mag er wel wezen hé. Wat een body heeft die koi, typisch Sakai nietwaar.

Maar veruit de mooiste kers op de taart is toch wel de Yamamatsu kindai showa. Uitstekende huidkwaliteit, evenwichtig yondan patroon, sumi dat op de juiste plaatsen nog volop gaat doorkomen, en bovenal een pracht van een kindai. Wat wil je nog meer?
Ben het volledig eens met Luc waar hij zegt: "Voor mij nog steeds een echte tategoi".
Ik weet nog goed dat ik ook een tijdje verliefd ben geweest op deze kindai showa, toen ze nog in één van de binnenbakken zwom bij Luc, maar omdat ik in die periode overspel had gepleegd met één of meer andere koi (zo ben ik nu eenmaal) heeft deze het toen zelf uitgemaakt en de relatie verbroken. Ik heb er nog altijd spijt van . . .

Martin on 14/05/2013 18:32

Ziet er netjes uit allemaal!
Jawel,daar staat er weer een,de Clarity. Let je op Martin...!
Inderdaad de yamamatsu Showa , fantastische koi.
Mis nog een beetje een goede Sanke Stephan !
Dat het maar een goede zomer mag worden.

jack on 14/05/2013 20:13

Jack en de Clarity skimmer, een romance of een verstandshuwelijk, wie zal het zeggen?
En ja Jack, ik let altijd goed op, ik ben een goede leerling! :-)

Martin on 14/05/2013 21:10

Martin,de Clarity is de enige die ik van Corina er naast mag hebben !

jack on 14/05/2013 21:26

Heren,

bedankt voor jullie reactie. altijd leuk om te lezen. en Luc slaat de spijker op zijn kop over hoe wij in de koihobby staan.

wij zijn erg trots op ons koppeltje koi, ondanks dat de Momotaro niet geheel evalueert zoals we hadden gehoopt blijft het een geweldige verschijning. maar vooral de emotionele waarde is groot. heb haar aangekocht terwijl ze nog in Japan zat en deze voor het eerst gezien tijdens onze Japantrip 2009, phoe alweer 3,5 jaar geleden. wordt de hoogste tijd weer eens naar Japan te gaan. maar ja dat laat deze tijd weer niet helemaal toe...

stephan on 15/05/2013 12:53