Dankbaar uiteinde van het jaar.

Dankbaar uiteinde van het jaar.Het was gisteren volle bak, gezellig aangenaam gezelschap en een dag dat het weer ons ook niet in de steek liet.

Leo en Harry namen eindelijk de tijd om eens langs te komen bij Interkoi. Ze volgden de website al jaren, en ze vonden het nu tijd om eens een kijkje te komen nemen, en "het gevoel" op te snuiven.

Ik vond het dan ook niet meer dan juist om te laten zien wat ik in huis had, wat ertoe leidde om een groot aantal koi te bowlen, zonder de bedoeling te hebben om deze te verkopen, maar om te laten zien wat we te bieden hebben. Het voordeel vind ik persoonlijk is, dat ik niet teveel koi in huis heb, zodat je door de bomen het bos nog kan zien, en dat de kwaliteit over het algemeen onder de noemer "hoge kwaliteit" kan gezet worden, zonder het woord tategoi, VHQ koi of alle andere superlatieven te gebruiken die mensen op het verkeerde been kunnen zetten.

Nu is het zo dat ik iedere dag meer en meer geniet van de aangekochte koi. Ze beginnen zich meer en meer te ontspannen en thuis te voelen in hun nieuwe habitat, en dat geeft altijd een plezierig gevoel. Je begrijpt wat ik bedoel al je eventjes naar dit filmpje kijkt. Goede, sterke en stevige koi voor een aangename prijs.

Ik vond het een goed idee om even mijn Taniguchi koi te laten zien. Het is een haalbare prijsklasse voor mensen die net iets meer willen, en trouwens zijn het koi met een huidkwaliteit om U tegen te zeggen.

Nadien liet ik enkele koi van Momotaro zien, waaronder deze mannelijke sanke, en ook de piekfijn afgelijnde en in mijn ogen één van de beste kohaku in Arendonk op dit ogenblik, de maruten kohaku van Taniguchi. Zijn vinnen waren door het transport helaas lichtjes aangetast door de ammoniak, zijn ondertussen zo goed als genezen, maar het blijft een koi van zeer hoge kwaliteit.

Een sanke van verleden jaar uit de 12-reeks van de opensales van Momotaro, is een koi waar men zeker een gok op kan wagen. Ze heeft alles in huis om uit te groeien tot een echte jumbo. Ze moet enkel een goede thuis krijgen waar ze verder kan ontwikkelen. Een nieuwe eigenaar dienst zich aan te melden, en deze zal er zeker geen spijt van krijgen.

En wat te denken van deze showa, van wie anders dan Momotaro. Kijk in de toekomst en ontdek haar mogelijkheden...je zult versteld staan van de evolutie in enkele maanden tijd. Laat je niet misleiden door de witte kop...die blijft niet wit hoor. Het wordt een plezier om deze de kans te geven om verder te ontwikkelen.

De kohaku met het hartje in het tweede patroon is de favoriet van één van mijn klanten. Ook hier weer zijn de mogelijkheden tot goede ontwikkeling volop aanwezig. Lengtegroei, body, patroon, sorry, ik kan er weinig op afkeuren.

De sanke van Yamamatsu is een sanke die je ofwel graag ziet, ofwel waar je niet van houdt. Wat ik zo bijzonder vind is de exclusiviteit in zijn patroon opbouw. Ondertussen is de huidkwaliteit serieus aan het bijtrekken, en als hij straks buiten in de grote vijver zal zitten, verwacht ik er grootse dingen van.

Een ware showa met showkwaliteiten is deze sansai showa van Momotaro. Gekocht op de veiling verleden jaar, is het de eerste keer dat ze voor de eigenaar gebowld werd. Ik denk dat ik kan zeggen dat hij meer dan tevreden was over het resultaat. Ik weet waar ze naartoe gaat, en ik ben blij dat het voor mij een geruststelling is, dat ze naar een plaats gaat waar ze zeker goed zal ontwikkelen.

Neen, we zijn er nog niet. Deze koi zijn eigendom van Polleke, die ze ook nog eens graag wou zien. Ik heb een groot zwak voor de kindai showa, met een massieve en stevige body, maar ben ook zeker gecharmeerd door het neusje van de 65 cm grote showa ernaast. Polleke mag binnen enkele jaren zijn 85 cm grote koi laten zien, ik zal er graag over berichten...

Last but not least, heb ik nog even enkele tosaigebowld om te kijken of het goed met ze gaat en of ze verder evolueren. Ze hebben het in ieder geval goed naar hun zin in de grote vijver.

Voila, ik denk dat ik alles gehad heb ondertussen. Ik hoop dat Leo en Harry tevreden waren over datgene wat ze gezien hebben. Het was een zaterdagmiddag die me deugd heeft gedaan, en die er nog meer mogen komen.Meer afbeeldingen

Reacties

13 reacties tot nog toe

Het was zeker gezellig op deze zaterdag-koidag ,en het deed deugd om de martin nog eens te spreken ,het was weer genieten van de koi,de koffie,koekjes EN de waffeltjes die martin meegebracht had mmm .
Wij koikeepers kunnen ook genieten van de kleine simpele dingen rond het koigebeuren .
Ik had toch beter niet geweest want nu kon ik weer zien hoe goed/mooi de koi zijn en heeft het WEER geld gekost haha .
Nu nog een paar jaar geduld en dan ga ik hopelijk wat zien .grtjs

paul on 30/12/2012 08:51

Knappe Koi die hier weer passeren , met vooral (persoonlijk) die showa met rood neuzeke van polleke. Maar dan val ik weer in herhaling :(

Johan on 30/12/2012 10:08

From HEAVEN to HELL . . . and back!
Enkele ingewijden zullen begrijpen waarover ik het hier heb; voor de anderen wil ik terloops een tipje van de sluier oplichten.

Zoals hierboven uitgedrukt, zo zou je immers kunnen samenvatten wat ik het afgelopen half jaar tot driemaal toe letterlijk aan den lijve ondervonden heb (waarvan 2 acute spoedopnames en het laatste kwartaal 2 ernstige heelkundige ingrepen). En ik kan je verzekeren, dan ga je wel even een paar toontjes lager zingen. Dan besef je ook pas goed en wel dat het met een mens snel kan keren en dat gezondheid het allerhoogste goed is in het leven.
Maar niet getreurd, de geplande definitieve operatie (ter era

Martin on 30/12/2012 12:10

Oeps, mijn bericht ongewild gepost vooraleer het voltooid was (en dit zonder op de REAGEER knop te drukken)! Hier dus nog even het vervolg.

Maar niet getreurd, de geplande definitieve operatie (ter neutralisatie van de kwaal) is gelukkig zonder complicaties verlopen; en ook al gaat het herstel nog met ups en downs en kan dit nog wel een tijdje blijven aanslepen, ik heb er wel vertrouwen in dat ik binnen enkele maanden weer "den ouwe" zal zijn.

@ Luc,
Ik had zeker gedacht dat je het nieuwsitem mee zou "opgesmukt" hebben met een kiekje van mijn hernieuwde aanwezigheid gisteren, om de mensen te laten zien "hoe goed" ik er weer uit zie na al het geleden leed . . . :-)
Maar niets daarvan, deze keer waren het de vele prachtige koi die de hoofdrol hebben opgeëist, en wellicht terecht . . .

Martin on 30/12/2012 12:32

Fijn Martin dat je weer opgeknapt en in de running bent. Zo zie je maar weer: er gaat niets boven een goede gezondheid. Hou je taai.

Rini on 30/12/2012 13:12

Geen probleem hoor Martin, dat is snel opgelost. Nu sta je in volle glans en glorie in het nieuwsitem. Maar ik had begrepen dat je er liever niet over zou praten, dus daarom dat ik er weinig over zei...het is nu in ieder geval rechtgezet...

luc on 30/12/2012 13:13

Hey daar is ie haha ,Martin is in the house .Grtjs

Paul on 30/12/2012 13:49

Bedankt voor de "rechtzetting" Luc, en sorry voor mijn ijdelheid beste mensen, maar het was mij vooral ook te doen om die beauty van een vrouwelijke ginrin goshiki door wie ik op de tweede foto geflankeerd wordt :-)

Martin on 30/12/2012 14:55

Jawel, daar is meneer Martin weer!
Goed te zien,op weg naar de oude vertrouwde vorm.
Weer snel racen met de M1,alles in de hoek.

Gr.Jack.

jack on 30/12/2012 20:13

Fijn dat je er weer een beetje bovenop bent Martin! Good to have you back!

Matthijs on 30/12/2012 20:26

En plots staan daar andere foto's op het nieuws :). Ik dacht al , wanneer gaat Martin nog eens wat keuteren met zijn berichten. Ja het loopt dikwijls allemaal niet zoals we willen , kan er van meespreken . Maar tof dat je nog eens iets schrijft

Johan on 30/12/2012 20:46

Bedankt voor jullie wensen en morele steun, beste mensen!
Hopelijk zien we mekaar binnen afzienbare tijd nog eens in Arendonk.

Martin on 31/12/2012 12:10

Goed te horen dat je weer een beetje boven Jan bnt...zoals wij dat hier zeggen. Nou Martin, de vrouwelijke ginrin is idd een hele mooie!!! ;-)

Arjan on 31/12/2012 18:45